Studenten – en text om längtan

Vi har haft en tävling här på tjejkraft där vi uppmanat folk att skriva ner minnen, tankar, reflektioner kring studenten. Här kommer ett bidrag!

Studenten, jag minns hur jag vaknade på morgonen och var glad. För första gången på väldigt, väldigt länge. Jag trodde att det skulle bli skit. Att mina föräldrar skulle bråka och det skulle märkas att jag inte hade så många vänner. Jag minns att jag egentligen inte ville gå ut och hoppa  när alla andra sprang ut och jag var rädd att ingen skulle hurra för mig på utsläppet.

Men, när dagen väl kommit minns jag att jag stod framför badrumsspegeln och plattade håret, hur jag hade en ny mascara (en sån där med en svart och en vit ände) och att jag sedan gick till skolan och hade så himla roligt. All stress, all nervositet, all press att dras åt alla olika håll, alla som hade förbarmat sig över mig (min kusin köpte en festbiljett utan att fråga, för att han antog att jag inte hade några andra planer eller någon annan att hänga med. Men det hade jag!) och allt annat försvann. Det var förvånande, men den dagen överskuggade många dåliga minnen från gymnasiet.

tumblr_mo6qtpoaby1rwzcw7o1_500

Bild