Teatertips: Necronomicon

Det är inte ofta jag går på teater. Framför allt så lägger jag aldrig märke till vad det är som spelas, och så är det ofta så himla dyrt. Men i veckan tog jag med mina två bästa vänner och gick och såg skräckmusikalen Necronomicon som spelas på Elverket i Stockholm (och det är ju dumt att det mesta bara spelas i storstäder).

Kan bara säga detta: sjukt bra pjäs! När vi först kom in fick vi ställa oss runt en mängd sjukhussängar, så att det kändes som att man var mitt på ett mentalsjukhus. Efter den prologen fick vi gå och sätta oss. Berättelsen gick från mentalsjukhuset och ner i en gruva i den påhittade staden Svartvattnet, där mystiska saker hade skett i flera generationer.

Jag hade egentligen inga förväntningar, men blev positivt överraskad över hur häftig musiken och sceneriet var. Dessutom var det ett helt okej pris, hundra kronor, vilket gjorde att det var väldigt många unga i publiken. Så om du gillar ockulta och mystiska berättelser så kan jag verkligen rekommendera att gå och se Necronomicon ifall du bor i/har vägarna förbi Stockholm!

Necronomicon - en skräckmusikal