Tema: Vänskap

Vänskap för mig är när man kan ringa upp en vän man inte pratat med på flera månader och ändå börja där man avslutade samtalet förra gången. Jag har en sån vän, en barndomsvän som jag vuxit upp tillsammans med. Hon var den första jag sov över hos, den första jag berättade för om jag var kär i någon eller ledsen för att någon varit dum. Hon var den första jag reste bort med, den första jag gick på bio med (bortsett från mamma och pappa då), den första jag gick på fest med.

Nu ses vi sällan eftersom hon bor utomlands och våra liv ser väldigt olika ut. Men jag vet att jag kan höra av mig till henne när som helst, ett meddelande på facebook när något är jobbigt besvaras alltid med uppmuntrande hejarop. När något roligt hänt blir vi glada för varandras skull.

Det finns många olika typer av vänskap. Vissa människor trivs bättre med djur än med andra människor till exempel. Och det är nog ingen slump att hunden kallas för människans bästa vän. Vad är vänskap för dig? Maila oss och berätta, redaktionen@tjejzonen.com