The sky is the limit

Du kan om du vill! Så säger många samtidigt som de säger entreprenör, karriär och utbildning. Lycka verkar idag betyda att man ska ”satsa på sig själv”, göra det man drömmer om och tjäna massvis med miljoner.

Men om man inte vet vad man vill då? Eller om man vill något otroligt mycket, men inte kan? Om man har föräldrar som dricker, om man inte har någonstans att bo, om man har skriv och lässvårigheter? Handlar det fortfarande bara om att vilja tillräckligt mycket?

Ibland känns det som om man glömmer att alla inte har samma förutsättningar och att det finns många som behöver lite hjälp på traven eller att det inte går lika snabbt för alla. Många behöver kämpa med mer än sin vilja!

En annan grupp som glöms bort är den som inte vill. Dem som ser sitt arbete som det där nödvändiga man måste göra när man inte lever livet. Dem som arbetar för att tjäna pengar till hyra, mat, lite fina kläder och kanske en resa vartannat år. Dem som samhället faktiskt till störst del består av. Man kan älska sitt arbete i alla fall, men man ser det inte som det som gör livet värt att leva.

Jag vill med den här texten slå ett slag för alla som vill men inte kan riktigt ännu (det gör inget om det tar tid att få ordning på ditt liv. Om du har intresse för något kan det aldrig bli försent) och för dem som inte vill (det finns inget fel i det, ingen annan än du själv kan bestämma hur du ska göra för att bli lycklig!) Vet du vad du vill?