PRESSMEDDELANDE // Therese Lindgren bjuder in branschkollegorna att utbilda sig inom psykisk ohälsa

Therese Lindgren och stödorganisationen Tjejzonen bjuder in influencerbranschen till utbildning inom samtal om psykisk ohälsa.

Sveriges barn och unga mår allt sämre. Siffror från Socialstyrelsen visar att den psykiska ohälsan bland barn mellan 10 och 17 fördubblats de senaste tio åren, särskilt allvarlig är utvecklingen bland unga tjejer. Två bidragande faktorer som pekats ut är en allt sämre skola och mer press från omvärlden. 

Influencern Therese Lindgren har länge pratat öppet om sina egna problem har uppmanat andra att göra detsamma. I ett försök att få fler influencers att uppmärksamma frågan bjuder hon nu tillsammans med sin fleråriga samarbetspartner Tjejzonen in sina branschkollegor till organisationens kurs Lyssna. Inbjudan sker i samband med Världsdagen för mental hälsa 10 oktober.

– Min inkorg är full med meddelanden från unga personer som öppnar upp sig om svåra saker och behöver någon som lyssnar. På samma gång som jag blir glad över att de tagit steget att berätta, känner jag mig såklart otillräcklig och osäker på hur jag ska hantera vissa frågor. Jag vet av egen erfarenhet att det är otroligt viktigt att bli bemött på ett bra sätt när man väl vågar öppna upp sig kring sin psykiska hälsa, säger Therese Lindgren i ett pressmeddelande.

Bland profilerna som tackat ja finns bland andra Ida WargLinda-Marie NilssonSabina Decireé och Lisette Alfredsson.

De influencers som hoppar på kursen kommer att få lära sig om medmänskligt lyssnade i traumatiska situationer. Kursen bygger på Tjejzonens Storasystermetod, en metod som ligger till grund för många tjejjourers metod.

Ett begränsat antal platser kommer även att öppnas upp för allmänheten.

– Det är avgörande att vi som samhälle gör allt vad vi kan för att försöka vända en extremt oroande utveckling bland våra barn och unga. Därför är vi så glada att kunna lansera utbildningen Lyssna, som vi utöver influencers, kommer öppna för allmänheten. Vi hoppas särskilt att lärare, idrottstränare, vårdpersonal och andra yrkeskategorier som dagligen möter unga tar chansen att stärka sin kompetens och få rätt verktyg i bemötandet av psykisk ohälsa, säger Eva Glückman, generalsekreterare på Tjejzonen.

Anmäl ditt intresse till utbildningen #Lyssna på tjejzonen.se/lyssna