Tips inför det nya året!

Jag är bra på att planera och organisera, och det passar bra när det är ett nytt år, med en ny start och nya möjligheter. Här är mina bästa tips på hur du kan göra en bra plan över det kommande året som inte kväver dig utan faktiskt får dig att må bra!

1. Man får lova saker – men bara bra. Många säger att de inte har några nyårslöften för att de ändå aldrig håller dem. Alla januarilöften ligger över dem som en tjock dimma under våren, för att lätta under sommaren och sedan glömmas bort på hösten. Men det är oftast för att det är så jobbiga löften. Sluta äta godis, börja träna, gå ner i vikt. Jag har många nyårslöften, men bara snälla. Mina är:

Att aldrig kritisera mig själv. Att förlåta mig själv. Att ta hand om mig själv. Att vara snäll mot mig själv. Att lita på mig själv.

Livet kan verkligen vara urjobbigt ibland, då gäller det att vara stark i sig själv innan man går in i den perioden. Den enda personen man faktiskt alltid har, är sig själv. Se dig själv och dina kvalitéer som en styrka istället för en svaghet, det ger dig ett stort försprång!

2. Sätt upp mål – men mal ner dem i småbitar! Det viktiga är att man inte har förstora mål, utan att man mal ner de i så små bitar som möjligt. Att tjäna en miljon är omöjligt och oöverstigligt, men att spara ihop en hundring går på ett kick. Fråga dig själv vart du vill vara om ett år och hitta på i vart fall tio steg på vägen dit. Då får du fira dina framgångar flera gånger och det handlar inte längre om att lyckas eller att misslyckas. Några av mina stora mål är:

Att jobba med saker som håller mitt engagemang brinnande. Att plugga mer effektivt. Att hålla min månadsbudget. 

Och ett par av mina delmål är:

Att inte slarva med matlåda och hembryggt kaffe. Att inte tröstshoppa. Att läsa inför varje seminarium och inte efter. Att repetera när jag har avslutat ett moment. 

På så sätt är det lättare att uppfylla de stora målen att plugga mer effektivt och att hålla min månadsbudet.

 3. Se till att du minns vad du vill uppnå. Alla har mål, men många gör misstaget att inte formulera de högt eller på en bit papper. Varför är det ett misstag? Jo, därför att man oftast glömmer bort sina mål på vägen och därför inte kan fira när man väl har uppfyllt dem. Om du inte vet vad du vill uppnå, hur ska du då veta när du har gjort det? Genom att få ner dina mål på ett papper kan du bocka av dem och ge dig en själv en klapp på axeln när du klarat av något. Det blir också en påminnelse om vad du drömmer om och strävar efter. Jag gillar listor, men en kompis till mig kan inte skriva rakt så hon gör moln med sina drömmar. Om du gillar att rita kan du måla dina mål – alternativen på hur du ska få ner dina tankar på papper är oändliga, huvudsaken är att du gör det.

Kan ni inte berätta vad era löften och mål är? 🙂

Le love.