Tips på saker att göra när allt känns trist

1. Läsa undebara claras blogg. Börja bakifrån och läs till nutid. Jag är på juli 2010 nu. Hennes livsstil påminner mig om att lycka också kan vara att baka och plantera blommor, inte bara tentaplugga och prestera. När folk är unga och blir kära får de höra: Men gå inte för fort fram. Vänta lite! Clara och Jacob är gifta, bor i hus och har en bedårande liten unge, och tycks vara lyckligare än någon annan jag känner. Varför ska man inte göra det man mår bra av? Hon är dessutom nykter, kristen och en häftig feminist som har gått igenom riktigt jobbiga saker i livet. En cool tjej helt enkelt! I det här inlägget skriver hon om de stora sakerna hon gått igenom. Välj ett och läs ikapp!

2. Sommar i P1. Jag veeet! P1 låter sjukt pretto och som något bara gamlingar, vuxna och nördar lyssnar på. Men det är verkligen häftigt att få en sån inblick i en annan människas liv. Ge det ett försök! Jag tipsar om ett par bra här och nu och så väljer ni ett. Först: författaren bakom ”Jag vill inte dö, jag vill bara inte levaAnn Heberlein berättar om hur det är att vara manodepressiv och talar direkt till alla tjejer som mår dåligt. Sedan: Nour El-Refai som berättar om sin uppväxt som utstött teaterapa där hennes bästa vänner var ett par goa katter och hur hon fick kämpa för att slå sig in i Sveriges komikerelit. Sist: Nanne Grönwall som berättar om sin uppväxt hos en alkoliserad mormor. Beskrivningarna av mina tre utvalda sommarpratare kan anses vara mörka, men livet är inte alltid ljust och det personerna förmedlar i sina berättelser är om något just ljus: för det blir bättre. Det går att ta sig igenom saker som är jobbiga. Det är just de jobbiga sakerna som gör oss starkare och för oss framåt. Men okejdå, jag slänger väll in två roliga sommarprat också! Underbara Clara (yes, hon igen!) och Josephine Bornebusch (från Solsidan etc) som båda handlar om att gå sin väg och skita i vad alla andra säger. Visste ni förresten att Josephine heter Jerry i andranamn och att hon var med i rederiet när hon gick på gymnasiet?

3. Baka något gott! Jag kan tipsa er om hallongrottor (gör med egna hallon om du har en bra buske i närheten), ett gott bröd, kladdkaka och klassiska kanelbullar om du känner att du har mycket tid att ta ihjäl.

4. Läs en bra bok! Antingen väljer du en helt ny, eller så läser du om ett gäng gamla. På sommaren är det rätt mysigt att läsa gamla klassiker. Vi fem eller något av Agatha Christie eller kanske? Visste ni förresten att man kan se TV serien som gjordes om Vi fem på Youtube, ett annat todo tips!

5. Städa hemma. Jag vet, det är ett skittrist tips – men det är precis vad jag ska göra idag! Det ligger sylt på köksgolvet, kläder i stora högar och står disk på ställen där det absolut inte ska stå någon disk. Men man kan inte städa varje dag, bara någon gång ibland. 😉

Vad är ditt bästa tips en långtråkig dag?