Tjejzonen söker nya styrelsemedlemmar

Tjejzonen söker två nya styrelsemedlemmar och en ny representant till valberedningen.

Som styrelseledamot är du förtroendevald och en del av föreningens ledning. Det innebär att du på ideell basis bidrar med din kompetens, tid, erfarenhet och engagemang tillsammans med övriga ledamöter i styrelsen. Som representant för valberedningen ansvarar du för att identifiera och rekrytera styrelseledamöter vid behov – även det på ideell basis.

Om Tjejzonen

Tjejzonen är en ideell förening och Sveriges största stödorganisation för tjejer. Vi kämpar för tjejers rätt att bli lyssnade på och att den psykiska hälsan ska öka bland alla som definierar sig som tjejer mellan 10 och 25 år.

Vi engagerar oss, väcker opinion och lyfter frågor som rör unga tjejers psykiska ohälsa. Vi finns till för de som behöver oss allra mest, vi lyssnar och vi hjälper. Vi är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening och vårt kansli finns i Stockholm.

Som ledamot i Tjejzonens styrelse deltar du i ett varierande och stimulerande styrelsearbete i syfte att driva Tjejzonens viktiga uppdrag framåt. Förutom att vi arbetar löpande med strategier, verksamhetsplaner och samarbeten är styrelsen huvudsyfte att stötta och finnas där för tjejerna som behöver Tjejzonen, föreningens medarbetare och volontärer.

Som representant för valberedningen har du en central roll och ger förslag till nya förtroendevalda, såsom ledamöter till styrelsen och revisorer. Ett utåtriktat och stimulerande uppdrag för dig med brett kontaktnät och god känsla för personer och kompetenser.

Tre olika roller

Vi söker två nya styrelseledamöter som har möjligheten att avsätta ett par timmar i månaden för styrelsemöten i Stockholm under verksamhetsåret. Du har ett intresse för jämställdhetsfrågor, lätt för att samarbeta och ett engagemang för psykisk ohälsa.

Profil – styrelseledamot 1

Vi söker en styrelseledamot med jurist- eller advokatbakgrund som har god erfarenhet av och är väl insatt i avtals- och arbetsrättsliga frågor som är vanligt förekommande i en ideell förening. Du arbetar troligen på advokatbyrå eller som bolagsjurist eller liknande och är juridiskt allmänorienterad.

Profil – styrelseledamot 2

Vi söker en styrelseledamot med gedigen erfarenhet av målstyrning och goda systemkunskaper. Du är sannolikt civilekonom och jobbar idag med implementering och utveckling av målstyrningsprogram och ser värdet av att skapa en gemensam bild och ett arbetssätt som gör att målen verkligen nås.

Representant till valberedningen

Vi söker en representant till valberedningen som har möjligheten att avsätta ett par timmar i månaden för att hålla sig uppdaterad om personer och kompetenser som lämpar sig för Tjejzonens styrelse. Inför årsmötet – vid behov – presenterar valberedningen lämpliga kandidater till styrelsen.

Vi söker dig som har ett brett kontaktnät, är intresserad av människor och har lätt för att samarbeta. Du bistår med ditt kontaktnät, identifierar lämpliga kandidater och tar sedan hand om rekryteringsprocessen av ledamöter från ax till limpa.

Tjejzonen välkomnar alla och värdesätter mångfald. Du kommer att tillhöra ett prestigelöst team där taket är högt och där kulturen präglas av det gemensamma uppdraget. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Din ansökan

För att ansöka skickar du in ditt CV och personliga brev till valbered@tjejzonen.se senast den 31 mars. Märk din ansökan ’styrelseledamot 1’, ’styrelseledamot 2’ eller ’valberedningen’. Genom att skicka in din ansökan till oss så godkänner du att dina personuppgifter används av oss på Tjejzonen under rekryteringsprocessen.

För att söka dig till styrelsen bör du ha fyllt 18 år.