Tre tjejer tycker till

Under vårt förra tema som handlande om ätstörningar fick vi många fina reaktioner ifrån er läsare, tre utav dessa löd så här;

Blondinbella har i sin bok skrivit väldigt bra om just ätstörningar, olika sorters ”problematik” när man är ung osv. försök ta kontakt med henne för att kolla om hon vill gästföreläsa eller gästblogga, DET skulle vara hur coolt som helst!! /a

Redaktionen svarar: Faktum är att vi har sökt Isabella av just den anledningen du skriver – det vore coolt. Men som du vet, om du läser hennes blogg då och då, är hon en väldigt upptagen dam och vi har faktiskt inte lyckats komma i kontakt med henne än. Men kanske dyker hon upp här i framtiden – vem vet.

Härligt att höra att det faktiskt går att bli frisk!
Själv har jag nyss börjat min behandling för min ätstörning och det är svårare än vad man tror samtidigt som det behövs massor för att bryta sin viktnedgång. Känns som om man rusar upp i vikt när man äter efter halvportionsschema trots det fortsätter man ner i vikt..

Men jag tänkte höra om ni inte kan skriva om hur man kan hantera kommentarerna man får av alla i omgivningen när man har en ätstörning (kommentarer i stil med ”vad smal du har blivit, hur har du gjort? Osv) vad man ska svara och säga. Det är så pinsamt att bara frångår och veta att man kämpar för att gånupp och de berömmer den sjuka sidan..
Vore toppen o höra från andra hur de hanterade de kommentarerna DDR fick och vad de svarade! /Em

Redaktionen svarar: Vi blir så glada då vi läser att du gör framsteg Em! Vi ska kolla runt med våra gästbloggare och andra som var med och gjorde vårt tema om ätstörningar och lovar att skriva ett inlägg om det ämnet snart!

Åhh va bra! Jag har kommit en bra bit på min frikhetsväg bort från min ätstörning, men jag har väldigt svårt för att veta hur mkt man ska äta.. Vad äter en normal person till frukost? Hur stor är en middagsportion?
Bra att man även kan få lite inspirtion till att testa på någon ny frukost eller liknande! Kanon bra! /Sofia

Redaktionen svarar: Tack så mycket Sofia!