Tre tjejer tycker till

Det speciella med Tjejkraft är ju att den finns till för ER skull och vi blir superglada när ni berättar hur ni känner och vad ni tycker. Här har vi valt ut fyra kommentarer som vi har fått under temat skola. Tack för att ni kommenterar bloggen!

Jessica om Asperger: Jag har Asperger och jag minns själv hur tungt det var i skolan före jag kom till den klass jag går nu där alla har AS. Vi är mindre elever och fler lärare och får rätt stöd och hjälp så att vi ska klara av ett normalt liv efter. Kul att läsa sånt här och bra attt ni tog upp att alla är olika. Ni kunnde ha skrivt att filmen i rymnden finns inga känslor är väldigt överdriven. Jag tror många kommer tro det som ses i filmen.

Em om pinsamheter på skoltoan: Sånt är såååå pinsamt, därför kom vi i min klass på en lösning som gick ganska bra. (på min förra skola) Vi använde oss av tricket ”kranen”, enkelt sagt så satte man bara igång vattnet, fungerade för korta toa besök. Man kunde ju då t.ex.skylla på att man drack eller att man var jätte skitig om händerna.

Helena om mobbing: Jag hade glasögon från jag var 3-13 år. Alltså i 10 år. Ja, vad blir man annars kallad när man har glasögon om inte glasögonorm? Men jag brydde mig inte, för jag visste att om jag var duktig och hade på mig dem varje dag så skulle jag träna upp synen såpass bra att jag skulle bli av med glasögonen. Jag skelade också men det syntes inte så mycket när jag hade glasögonen på mig.Jag opererades för skelningen när jag var 13 år och då hade jag även tränat upp synen så bra att jag inte längre behövde glasögonen. Nu har jag varit utan glasögon i snart 6 år och allt fler i min ålder behöver glasögon. DET är min revansch!

Helena om teknikstrulet som kommer med en ny hemsida: Nu fungerar ju tekniken som den ska också med de äldre inläggen. Härligt! Bloggen är fulländad! Tack för en bra blogg med bra uppdatering, viktiga ämnen och fint engagemang! Kramar till er