Tro på dig själv!

Vi har fått in en läsartext fylld med positiv energi! Så sug åt er lite av dessa visdomsord

Ge aldrig upp, sluta aldrig kämpa och framför allt.. TRO PÅ DIG SJÄLV!
Att känna att man inte kan något, att ha röster i sig som säger ”du kommer aldrig klara det!”
Det kan vara vad som helst; du kanske ska vara med i en tävling, du kanske ska skriva en viktig uppsats eller du kanske vill bli läkare.
Att inte känna någons stöd, att i sig själv känna att man säkert inte kommer klara det bara för att ingen verkar tro på en. Det är då man måste tro på sig själv och säga ”Jag vet att jag kan!” För vem ska annars säga det åt dig? Och det är sanning, för du vet att just DU kan om du verkligen vill.

Jag älskar att sjunga, dansa och spela teater och har gjort det enda sen dagis.
Men jag är en väldig blyg tjej, som ständigt känner sig onsynlig och önskar att mitt liv vore annorlunda.
Nästa år är det dags att söka in till gymnasium och eftersom jag längtar att äntligen få byta klass och försöka bli mig själv igen, den modiga och självsäkra personen jag var som liten, så har jag redan börjat söka runt på minst 100 olika skolor.
Jag vill försöka komma in på en musikallinje för den har allt det jag älskar; Dans, sång och teater!
Men mer och mer känner jag mig osäker, jag känner mig sämre och sämre för inte ens min allra bästa vän har knappt hört mig sjunga, aldrig sätt mig tävlingsdansa det jag tävlar i och inte ens fått reda på att jag gått på vissa provfilmningar.
Men andledningen till att jag slutat sjunga och dansa framför mina kompisar är för det känns inte som någon tror på mig. 

När jag berätta om musikallinje så sa en i klassen ”Men om du kommer in med dina betyg så måste man göra färdighetsprov där du ska visa att du kan allt det där, hur hade du tänkt klara det då liksom?” hon sa det med en väldigt retsam ton som verkligen sårade mig och jag förstod inte ”Hur kommer jag klara det då?” Jag hade tänkt hela tiden att det färdighetsprovet säkert kan vara svårt men att jag hoppas och tror jag kommer klara av det. Men efter en sån komentar kände jag mig meningslös, som att jag var världens sämsta person.
Men det är då man måste säga till sig själv ”Strunta i vad dem säger, en dag kommer jag visa dem alla att jag klarade det, för jag vet att jag kan!”

För det är inte kul, att höra komentarer eller antydningar om att man inte kommer klara av något som man vill klara av. Men tro på dig själv och sluta aldrig kämpa! Tänk såhär: den enda gången jag backar är när jag tar sats. För våga tro på dig själv men tro även på mäniskor runt om dig.
Om din kompis säger att hon någon gång i livet vill besegra Kebnekaise, skratta inte då, utan säg istället ”Vilken bra utmaningen, det kommer du klara!” För det är sådan energi vi vill sprida till varandra.

Så kom ihåg: Backa bara när du tar sats så att du en dag kan visa alla som tvivlade på dig att du faktiskt klarade det och att just DU kan om du verkligen vill. 

Texten är skriven av Hanna