True friends never grow apart!

Vi fick ett mejl från en läsare som heter Linn. Hon berättade att hon läste vår blogg och kom att tänka på en sak som är väldigt viktig för henne när hon mår dåligt. Här kommer en text från henne med hopp om att den kan inspirera någon, och det tror vi på Tjejkraft alldeles säkert att den gör!

Jag är en tjej som haft väldigt svårt att få vänner, allra mest när jag var mindre. När jag började på dagis så kom känslan över mig på en gång att jag inte var välkommen där, jag var inte en del av gemenskapen. Det var svårt att se de andra barnen sprudla av glädje när jag själv fick stå bredvid utan en chans att få ta del trots mina väldigt många försök. Jag utvecklade då en massa negativa tankar om mig själv och ju mer jag tänkte på det så kände jag det som bekräftelse på vad jag tänkte varje gång de undvek mig.

Senare resulterade det hela i att jag drog mig undan, jag kände mig så fel, misslyckad, ful och allt annat negativt jag kunde komma på- för de ville ju inte vara med mig. Och när jag då inte klarade av att få känna att jag kunde få vara med på åtminstone en lek iallafall, eller att få ett hej, så kände jag mig ännu sämre ändå. Det dröjde sedan till senare tiden av högstadiet innan jag kunde tillåta mig att känna mig välkommen bland mina nyfunna vänner. Jag var helt ärligt, rädd, livrädd för att återigen bli avvisad och hånad så som jag tidigare blivit när jag trott att min högsta önskan slagit in- jag skulle få vara med en stund. Men det slutade med att jag stod där och grät när de skrattade mig rakt i ansiktet för att jag trott så starkt på att få vara en del om så bara för en stund.

Numera är jag den person som vunnit högsta vinsten eftersom jag har så otroligt fina vänner. Jag trodde inte att det skulle kunna bli så här bra, för även om man försökte hålla modet uppe så tvekade man fler än en gång under denna resa. När jag mötte några vänner där på högstadiet gav de mig tron tillbaka- det blir alltid bättre. Det hände flera saker unden tiden vilket satte vår vänskap på prov och jag fick bevisat att de var helt underbart goa tjejer. I och med att vår relation djupnade så fick jag även upp ögonen för de andra människorna, helt plötsligt så ville inte alla människor undvika mig. Jag kunde möta människor med leende och vänliga ord, samtidigt som jag visste om det skulle kännas fel så hade jag ju de närmare vänner vid min sida iallafall. Jag behövde därför inte bekräftelse från alla andra, vissa människor hade ett beteende som jag istället mådde bättre utan.

Jag har vänner som jag kan se som mina allra närmaste och flera andra kompisar däromkring också, de där som kan få dagen att skina lite extra. De vänner som föralltid kommer att ha en plats närmast hjärtat är de som jag känner att jag älskar att upptäcka världen tillsammans med positivt och negativt! Som varje dag kan få mig att känna tacksamhet för att jag får leva och uppleva så mycket fint även under de mörkaste stunderna. Sådana vänner som man på en gång vill berätta för om den jättesöta thé-mugg man sett och bara måååste ha, som man överlyckligt ringer till för att skrika ut sin lycka över att det svåra provet ändå gick så bra, berätta dagens knasigaste eller pinsammaste, för att ge kärleksfulla ord om hur värdefulla de är, som man kan blotta hela sitt inre- såväl ljust som mörkt.

Som tillåter att släppa alla hämningar och låta alla känslor och tankar ta plats utan att döma men som ändå inte är rädd för att lyssna på och ge några välbehövda ord. De finaste vännerna som göra de bästa dagarna ännu bättre bara genom att finnas till. Vi behöver inte pengar att göra dyra saker, vi behöver inte mycket alls, vi behöver bara varandras närvaro. Det som ger de enkla leendena, skratten och lyckan vilket gör att det värmer hjärtat lite extra och får det att växa till större. Vi delar livet med allt vad det innebär.

Jag vill därför säga till dig därute som likt mig tvivlat på att vara den tjej som är lyckligast i världen för att de finaste vännerna finns- jag lovar dig, DE FINNS DÄR och de väntar på att träffa en underbar tjej som dig! Och tänk på dig själv, omge dig av de människor som ger dig mer energi än de tar, alltså de du mår bra av. De som på riktigt och ärligt kan dela livets glädje och sorg.

Dessutom… kom ihåg att skina som den sol du är. Dela med dig av din glädje och du kommer att glädja andra vilket ger dig det samma tillbaka. Du är precis så bäst som du vill vara och människor i din närhet är superlyckliga för att just DU finns!