TV-koll?

Jag minns söndagsfilmerna som jag och min mamma brukade kolla på när jag fortfarande bodde hemma. Fyran visade Beck eller någon Wallander medan körde nån amerikansk actionrulle, typ “Con Air” eller “Die Hard”. Antingen var det Nicholas Cage i huvudrollen så var det någon av Bruce Willis eller Mel Gibson – jag har aldrig lärt mig se skillnad på de två. Även om jag nästan alltid hade sett filmerna tidigare så var det ändå mysigt. Det var en stund som jag och min mamma delade.

Idag kollar jag knappt på TV. Eller jag kollar men inte live så att säga. Min favoritserie för stunden, “Sons of Anarchy”, kollar jag på via Netflix och SVT-serier streamar jag via deras webbtjänst. Det i sin tur innebär ju att jag egentligen aldrig kollar på TV. I alla fall inte på det sätt som jag och min mamma gjorde. Idag väljer jag film eller serie beroende på hur jag mår, eller hur min partner mår. Jättesmidigt i många fall men också lite jobbigt. Jag vet inte hur många gånger jag har suttit och flipprat bland de många flikarna i Netflix urval, typ “Eftersom du såg den här filmen, så bör du se denna”. Men vadå, bara för att jag såg en dum amerikansk komedi igår betyder det ju inte att jag vill se en sån idag igen. Så jag fortsätter leta bland titlarna och plötsligt inser jag att en timme har gått, att jag måste sova och får släcka lampan.

Känner ni igen er? Kollar ni på TV eller använder ni er av webbtjänster? Är ni såna som streckkollar en serie eller kör ni flera parallellt?