TV Tips

Solsting? Stukad fot? Prokrastinera (ja, jag är ganska säker på att det är ett ord)? Sett färdigt True Blood och Game of Thrones? 

Lite tråkigt att komma med tv tips mitt i sommaren kanske, men sjukt bra tv fortsätter att produceras och ibland vill man bara krypa ner under en filt och låta något amazeballs awsomesauce utspela sig framför ansiktet. Här kommer tre bra tips från mig:

1. Portlandia
Vad ni än hört så är denna serien skiten. Den är rolig, bra gjord, sådär störigt hipsterig så att man inte ska känna sig töntig för att man fortfarande har jeanshorts och inte har råd med Ray Bans men ändå tillräckligt cool för att man ska våga erkänna att man gillar den. Dessutom är Carrie Brownstein en sån där härlig muti-talangfull människa att man bara vill äta upp henne.

2. Parks and Recreation
Det sägs att livet imiterar tv mer än tv imiterar livet. (ok, det är ett omvänt Oscar Wilde citat jag precis kom på. men ganska smart va? och sant va?) Men denna underbara serie om lokalpolitikern Leslie Knopes jobb på parkförvaltingen i den lilla staden Pawnee i Indiana är ett exempel på hur man kan göra sjukt rolig humor av vanliga människors liv. I Parks and Rec får man stifta bekantskap med alla från Leslies bästa väninna Ann, minihästen Lil’ Sebastian och Adam var-känner-man-igen-honom-ifrån Scotts nördromantiska revisorskaraktär Ben:

HUH!

3. 30 Rock
OK, alla som är någorlunda intresserade av tv har redan hört och kanske till och med sett denna underbara serien. Men Tina Feys karaktär Liz Lemon är en stor förebild för alla oss överarbetade människor som tycker om träningskläder, ost och mikrade donuts och försöker reda ut våra liv även när allting strular till sig. Dessutom har hon ju en gåva med ord: