Uppgradera kondomens status!

Det säger tre experter i en debatt efter att en undersökning visat att bara 30% av landets ungdomar använder kondom. Hehe, jag tyckte att det var en spännande rubrik, men jag undrar hur de ska göra det? Ni vet väll att det bara är kondom som skyddar mot prickar, vårtor och grejer på snippan?

Här kommer lite mer statistik från undersökningen:

46% av tjejerna angav att de blivit utsatta för sexuella handlingar mot sin vilja (allt från våldtäkt till blottning)

För första gången hade killarna och tjejerna lika många sexpartners i snitt: tre det senaste året och tolv totalt

95% av lärarstudenterna får ingen utbildning i sex och samlevnad

50% angav att de fått bristfällig information i skolan om könssjukdomar

80% av de som inte använde kondom menade att de inte löpte risk att drabbas av klamydia och att det berodde på att de litade på sin partner.

Jag tror att det bästa sättet att öka kondomanvändningen är att göra den mer tillgänglig. Fler ungdomsmottagningar! Och jag tror att det är jätteviktigt att lärare utbildas i sex och samlevnad ELLER att man ser till att informationen kommer ut på ett annat sätt. Författaren Katerina Janouch har bl.a. jobbat med att svara på Vecko Revyns läsares frågor och märkte att det fanns många oklarheter kring sex, första gången och oskulden. Därför har hon skrivit en bok om det som vi på tjejkraft har fått läsa. Och inte bara det! Vi får lotta ut fem exemplar också! Håll utkik på bloggen under morgondagen så får ni veta mer.