Upplev förbättringen, inte flykten

Min alkoholkonsumtion är proportionerlig med hur låg jag är. Jag söker mig bort från verkligheten, letar mig in i ett rus för att glömma.

Men det funkar inte så. Några timmar, kanske en natt av verklighetsflykt gör ångesten starkare, gör själen tommare, naknare, rastlösare dagen efter. Och när man känner att man längtar efter konstant berusat tillstånd vet man att man har valt fel metod för att hantera situationen. Särskilt när man märker att fyllan förvandlas till en bipolär kamp där en glad och svettig dans snabbt förvandlas till en önskan att vilja sjunka genom jorden därför att en feltolkad blick triggat igång tankekedjan från helvetet.

Därmed vill jag höja ett varnande finger för berusningsmedel som bedövning, det är någonting som jag har lärt mig efter alldeles för många psykiskt påfrestande utekvällar (eller för den delen filosofiska ensamfyllor hemma). Det är bättre att ta itu med problemet istället. Skriv ner dina känslor på ett papper, då blir de konkretare. Eller prata med någon, kolla upp jourchattar o telefontider via t ex Tjejzonen eller Tjejjouren. Eller gör någonting helt annat, här på Tjejkraft har vi skrivit flera inlägg med tips för dåliga dagar, kolla gärna under kategorin Må Bättre.