Vad är vänskap?

Vänskap har en ny definition i alla mina vänner. En av mina äldsta vänner vet det mesta om mig, hur min familj ser ut, hur rädd jag var för hästar men låtsades gilla det för att få gå på ridskola med henne, hur vi åt plättar och pallade äpplen. När jag ljög om något jag sedan tvingades erkänna. När jag stukade fötterna gång på gång väntade hon på mig när jag tog kryckorna till matsalen och alla andra sprang i förväg. Hur hon alltid gör tid i sin kalender när jag kommer och hälsar på.

Min pojkvän som vet mer och mer om mig och som jag kan vara hur fånig, trött och tråkig eller hur tramsig som helst med som ändå tycker att jag är finare för varje dag. Min kollega, som inte vet något om mina mardrömmar, min favoriträtt, eller hur många syskon jag har, men som hör små skiftningar i min röst om något är fel, som peppar och skrattar och som jag ser fram emot att träffa varje dag.

Vänskap är även min vän som förr var så nära, som nu har annat i livet som tar tid och jag likaså. Det flöt iväg och de gånger vi ses är fina, men vi vet båda att vi driver längre ifrån varandra.

Vänskap är ett givande och tagande, en relation. Hur djup och hur länge den har varat spelar mindre roll.

Det viktiga är att du känner att du mår bra när du är tillsammans med de du kallar dina vänner.