Vad gör du för att samla energi?

Så jag var i en stuga på landet över påsk. Helt själv. Jag lagade min egna mat, jag tog äppelkindsköldbitande promenader, jag löste korsord, jag red t o m islandshäst i skogen (ridit en gång i mitt liv förut, och bara i en paddock) och jag tittade på stjärnhimlen som var extremt mycket stjärnklarare än jag sett på väldigt många år, om ens någonsin. Det var jäkligt skönt alltihop.

Men folk gillar att fråga en ”Vaddå helt själv? Varför då?” och man försöker svara något om att ”Ja, men, jag känner att jag behöver vara lite för mig själv ett tag och samtidigt få lite miljöombyte, komma bort lite”, vilket jag tycker är ett fullständigt adekvat och uttömmande svar. Ändå får man höjda ögonbryn och folk blir nästan upprörda ”Men du kan ju inte åka helt själv, det låter ju helt galet, vad ska du göra liksom?”.

Det är liksom provocerande att man har ett behov av att bara vara för sig själv. Och att inte behöva ta hänsyn till någon annan. Att bara få vara lite här och nu utan att behöva tänka på några måsten. Att vara den enda som styr det man gör om dagarna utan att behöva motivera för någon annan varför jag vill sitta och läsa en bok i två timmar på verandan.

Vad gör du för att samla energi? Var är ditt ”happy place”?

483992_10151376383562672_1308381836_n