Vad vill du göra – trots att du är lite rädd?

Vi hade en tävling för ett par veckor sedan där en ljudbok från Bokia låg i potten. Det enda man skulle göra för att delta var att utmana sig själv att göra något man inte riktigt vågar. Här kommer alla inspirerande svar vi fick in!

”Jag har alltid drömt om att ta ut alla pengar jag har och köpa en resa till afrika, och dela ut allt jag äger till barnen och de vuxna där. Det skulle göra mig stark om jag fick se någon bli lycklig av vad jag gjort. Se en liten flickas leende när hon får en docka, en pojkes blick när han får en leksaks bil. En nästan knäckt ung mamma som får nya kläder. Det har jag alltid drömt om”

”Jag vill alltid springa ut naken i natten när regnet öser ner, känslan av att vara blottad för världen som människan skapas, det vore så häftigt att få göra det…”

”Fixa skolmaten har jag gjort än. Har nog tänkt på det hela sommaren men inte kommit längre än så. Men ja, jag har börjat lite smått i veckan så får se vars det slutar.”

”Jag skulle vilja våga leva fullt ut. Visa världen vem jag är. Jag skulle vilja känna att jag är stolt för den jag är, släppa alla problem och finna ro i själen. Våga inse att jag duger precis som jag är och att jag är en unik människa. Släppa självskadandet, ångesten. Jag vill leva helt enkelt, och jag vill våga det och det tänker jag göra,och från och med nu, ikväll, så ska jag göra mitt bästa.”

”Jag har i flera år velat börja föreläsa om mitt liv som bestått av depression, självmordsförsök, självskadebeteende, ångest och förlust av min bror pga droger. Jag har massa erfarenheter som jag vill dela med mig av, men på grund av rädsla för allas reaktioner har jag än så länge inte gjort verk av mina planer. Men snart, snart ska jag ta tag i det och förverkliga min dröm!”

”Jag har länge tyckt att det har varit jobbigt att visa mig i bikini inför andra människor, och har därför undvikit det så mycket som möjligt. Jag har också tyckt att det har varit obehagligt att någon rör vid mig. Nu har jag bokat in en helg på spa i höst med några kompisar. Vi ska bland annat gå på massage. Jag är nervös, men fast besluten att klara av det här.”

VÅGA VÅGA VÅGA! Våga blotta er, våga söka hjälp, våga starta om, våga starta nytt, våga berätta om era erfarenheter, våga ta plats, våga må bra. Vi tror på er!