Våga träffa nya vänner!

För ett några sedan bodde jag utomlands i ett par månader. Jag var orolig för mycket, men det jag inte kunnat förutse var hur konstigt det var att inte ha det sociala nätverket jag var van vid. I vanliga fall har jag mina vänner och min familj. Jag brukar inte tycka att tiden räcker till för att bjuda på sig själv och mingla runt.

Helt plötsligt fann jag mig i en situation där jag var tvungen att göra det. Det var lite läskigt men resulterade i att jag träffade otroligt spännande människor, människor jag aldrig hade mött om jag inte hade vågat. Jag träffade en kille som var närmare femtio och bodde i ett litet kryp-in där väggarna var tapetserade med böcker, filmer och musik. Många var de nätter då vi tittade på gamla musikaler, drack någon flaska vin och pratade om livet.

Jag träffade också ett par från Australien som var dryga 10 år äldre än mig. Båda var högutbildade doktorander och vi fann varandra över en korg med pommes när vi insåg att vi alla älskade Harry Potter. Den bästa var ändå Hanna, det lilla rödhåriga yrvädret som drog in mig i vilda diskussioner om politik, värderingar, kultur och politik som jag aldrig ens funderat över tidigare (hon bloggade hos oss i höstas, läs det HÄR). Jag kan garantera att jag inte hade träffat en enda av dessa spännande människor, om jag hade varit mitt vanliga jag! Ibland måste man våga göra annorlunda.