Våga tro på att det blir bättre

Sommaren är förmodligen den tid på året som de allra flesta längtar mest efter. Sol, bad och ljumma kvällar. Semester och sommarlov är så nära att man nästan kan ta på det och man riktigt känner hur lyckan sprider sig i hela kroppen som en liten fjäril. Men vad händer om det som absolut inte får hända händer just då?

Det hände mig …

Det var bara några få veckor kvar till semstern, som nu kändes välbehövlig efter en tuff och intensiv tid på arbetet under våren. Jag hade bland annat planer på att åka till Sundsvall för att försöka ta det där efterlängtade körkortet. Men som ni vet blir livet inte livet alltid som man tänkt sig. En mycket närstående person till mig gick in i en djup depression och hela min tillvaro kastades om. För ett slag visste jag varken upp eller ner.

Sommaren en tid som skulle fyllas med ljus och glädje omvandlades nu snabbt till en mardröm.

Jag minns alla turer till och från sjukhuset. En tunnelbaneresa har nog aldrig känts så lång …
Och alla tårar som har runnit nedför mina kinder. Hade aldrig kunnat tro att det var möjligt att gråta så mycket …
Men mitt i allt detta mörker tändes ändå ett ljus av hopp. Ett hopp om att det en dag skulle bli bättre. Och det blev det.
Ingenting är beständigt men när jag var mitt uppe i det kändes det nästan så, att det aldrig skulle bli bättre.

Under den tiden som det kändes som allra tuffast tänkte jag mycket på det tal som Peter Jöback höll i programmet ”Räddaren i nöden” som gick på tv i våras. Det talet har verkligen tilltalat mig och avslutningsvis skulle jag vilja citera en mening från det talet just för att jag tycker det är så fint och för att det har hjälpt mig och min närstående att hålla hoppet uppe när det kändes som allra svårast.

”Vågra tro på att det blir bättre”

Bilden har vår läsare Emmi tagit och skicka in. Tack!♥