Valet och kvalet

I söndags hände något som gjorde att vi var tvungna att ändra hur vi ser på Sverige. Över 300 000 svenskar ansåg att det var dags att ett nytt parti, med nya frågeställningar tog plats i vår riksdag. Sedan dess har inte en nyhetssändning eller ett debattprogram handlat om något annat än det ”oklara parlamentariska läget”.

De övriga sju partierna jobbar hårt för att Sverigedemokraternas inflytande ska bli obetydligt och ett samarbete över blockgränserna är inte längre omöjligt. Frågorna är många: Var det rätt av media att ignorera SD inför valet? Vilken makt har SD, egentligen? Hur hanterar man odemokratiska företeelser på ett demokratiskt sätt? Och en manifestation mot rasism undrar: Vem var det som fucking rösta?

När jag loggar in på min facebook häpnar jag över hur många som markerar att de inte uppskattar vad som har hänt. Nästan alla mina vänner har märkt sin bild med en hand där det står jag gillar olika eller rör inte min kompis. Ibland händer det saker som man kanske kan tycka att man klarar sig utan, men det gäller att försöka se det positiva. I måndags kom många ihåg att det inte spelar någon roll om man är svensk, invandrare, student, direktör, städare, ung eller gammal. När vissa frågor i och med valresultatet kom upp till ytan har man kunnat enas bakom ett ställningstagande och hundratusentals människor runt om i Sverige visar på sitt sätt att de inte accepterar främlingsfientlighet.

Tjejzonen och därmed också Tjejkraft.se är öppen för alla tjejer oavsett vilka de röstar på eller vilken kultur, sexualitet och religion de har. Vi arbetar för jämställdhet och mot rasism, våld, mobbing och förtryck. Vi tror på varje tjejs positiva kraft!