Vänskap kommer och går…

Vänskap är lite utav en lyx. Det är ingenting som man tar för givet och många, om inte alla, har någon gång upplevt att de saknar någon. För hur ska man göra när man fått sitt hjärta krossat av en vän? Linda har denna vecka skrivit en text om hur man alltid har någon, sig själv!

Jag har fått mitt hjärta brutet många gånger. Inte av någon kille, utan av vänner. Det är ironiskt med tanke på att alla tjatar så om att vännerna är de enda som är där för en, för alltid, för evigt, i vått och torrt etc. bla bla bla. Man brukar faktiskt säga att ”killar kommer och går, vänner består”, inte sant?

Men faktum är att man aldrig kan veta vilka vänner som kommer att bestå, och man kan aldrig veta hur länge de består och om de sedan kommer tillbaka. Jag har glidit ifrån och ihop med min barndomsvän/granne/bästis i många år och i många omgångar nu. Vid varje uppbrott gör hjärtat lika ont, vid varje försoning bultar det extra glatt. Det sliter på en, och det sliter på förtroendet, för vissa människor är det svårt att tro att man kan glida ifrån.

Och jag förstår om det känns som att jag raserar din värld när det låter som att jag påstår att du inte kan lita på dina vänner, men så ska du inte se det. Om du anser att du kan lita på dina vänner så ska du göra det.

Men i första hand ska du lita på dig själv.  För vänskap kommer och går, men du består.