Vänskapens olika ansikten

Vänskap kan se olika ut beroende på var i livet man befinner sig, hur gammal man är och vad man går igenom för tillfället. Vänskap finns i skolan, på jobbet, i kören, på fotbollen, på gymmet eller i familjen. Vissa vänskaper har man bara kortare bekantskap med. Ett exempel är om man träffar någon genom skolan, fritidsintressen eller jobbet som man av naturliga orsaker bara träffar en kortare period. Men den relationen kan vara mycket värd ändå.

Jag själv har pluggat på universitet och högskolor och har haft kortare bekantskaper med kursare och klasskamrater. Vi har haft väldigt kul och under en period öppnat oss för varandra och stöttat varandra. Men av olika orsaker så har vänskapen inte fortsatt efter det att kursen eller utbildningen varit slut. Men jag kan ändå se tillbaka på de vänskaperna med värme och jag vet att livet just hade varit ensamt utan dem. Andra vänskaper står sig genom allt och följer en vad som än händer. Min bästa kompis och jag har till exempel varit kompisar i 11 år fast vi bor i olika städer och har gjort helt olika saker.

En annan typ av vänskap är den man har med medlemmar i sin familj. Jag och min syster är väldigt bra kompisar och har känt varandra hela livet. Men den vänskapen är helt olik den jag har med min bästa vän. För hon är inte bara min vän, hon är också min lillasyster. Vi kan kivas på ett helt annat sätt än jag och min bästa kompis gör. Men det berikar mitt liv jättemycket. Jag får olika perspektiv på saker genom deras ögon och deras kännedom om mig. De hjälper mig genom så mycket och stöttar mig otroligt mycket.

Olika vänskaper med olika människor är naturligt. Ibland kan det vara så att vissa människor gör man aktiviteter med, andra pratar men med och andra har man bara sällskap med.  Vänskap kan se väldigt olika ut, men det viktigaste är att den ger dig någonting positivt.