Vår nya bloggerska skriver om att förlåta

Jag är glad och stolt över att få presentera vår nya bloggerska Linda! Linda är en kreativ tjej som älskar teater, dans, meditation och yoga. Idag skriver hon om att förlåta och imorgon kommer vi att publicera hennes favorit dikt.

Det är svårt att vara människa ibland, därför förtjänar alla att bli förlåtna därför att de inte kunde göra bättre just Då. Du har begått misstag som alla andra. Vi är alla tillåtna att göra fel. Vi är bara människor.

Lär dig förstå andra människors situationer och uppskatta vad de har upplevt. Människorna gömmer sig bakom en mask, se igenom masken och tillåt dig tycka om den som finns bakom masken. Vi människor bär masker allihop, låt oss försöka plocka bort dem.

Om du förlåter befriar du känslor som fastnat i dig, även idéer eller andras uppfattningar om dig som står i vägen för din utveckling. Rensa ut. Om du inte förlåter sitter lidandet kvar. Bara du själv bär din börda. Du kanske är sårad över nånting som andra inte ens vet om eller har glömt för länge sen. Du kanske har blivit sårad någon gång och tänker inte glömma det. Men då sitter det fast i din kropp och påverkar ditt liv.

Att lära sig att acceptera saker som skett eller sker är inte alltid lätt. Oavsett vad vi och andra har gjort i det förflutna, handlar det om att acceptera att det var då och att det är över och färdigt. Vi kan inte ändra det förflutna. Vilka vi är idag och vilka vi vill vara i morgon är vad vi har kontroll över.

Att förlåta eller acceptera och att sätta punkt är en av nycklarna till ett bättre liv. Förlåta sig själv och andra för de misstag som begåtts i livet. Det är viktigt att vi lär oss att förlåta eller acceptera och att sätta punkt, för då öppnar vi en dörr till en ny och bättre värld.

Hur tänker du kring det? Är det jobbigt att förlåta? Varför?