Vem är jag?

Vem är du? Linda har skrivit en text om hur det är att tänka på de där lite svårare frågorna. För man kan ju bara vara sig själ, vem det nu är.

Jag vill inte, men tyvärr blir det lite så att jag definierar mig själv utifrån den stil jag har. Dvs klädstil, musiksmak, åsikter osv. Fast framför allt klädstilen, för den signalerar ju så mycket utåt.

Och jag slits mellan flera olika stilar som jag tycker om, lite beroende på hur jag känner mig just den dagen.

Det stör mig.

Jag vill kunna välja, en gång för alla, om jag ska vara preppy (för med kabelstickade tröjor och burberry-scarves o sånt så utstrålar det att jag är en ordnad, mogen, människa, och en klassisk look är ju rätt hållbar livet ut, typ, jag kanske börjar bli för gammal för att fucka runt med alterntiva stilar?), street (för det ser sjukt najs ut med färgglada jackor och sneakers och halsband med friggin’ kassetband på and what not), punkrockig (för jag gillar ju mina dr martens och nitar och give-a-shit-attityden som medföljer), bohemisk (FÖR ATT MED HIPPIEKLÄDERNA KOMMER EN SJUKT NAJS HIPPIEMENTALITET OCH DET KÄNNS VÄL RÄTT MENTALT ROGIVANDE ATT BARA GÅ OMKRING O UPPLEVAS SOM FLADDRIG O HÄRLIG??!?!?) eller vad jag nu kommer på för stil just denna dag.

Så det slutar med att jag klär mig rätt blankt, H&M-kläder som inte säger ett skit och samma jeans varje dag. Och jag beklagar mig över detta ibland.

”JAG VILL HA EN STIL!”, skriker jag frustrerat.

Till slut blir min kompis irriterad och fräser: ”Kan du inte bara vara dig själv istället?” varpå jag surt replikerar ”Men jag vet ju inte vem jag är, det blir ju bara jeans och t-shirt hela tiden”.

Då himlar hon med ögonen och suckar: ”Jamen då kanske du är en jeans och t-shirt-brud, har du tänkt på det?!”

Jag har svårt att smälta detta, jag är väl ingen jeans och t-shirt-brud? Jag måste väl ha mer personlighet än så? Lite mer genomtänkt måste jag väl vara? Eller vad fan, underskattar jag jeans och t-shirt-stilen, den kanske är rätt chill liksom?

Vad tycker ni? Vad känner ni om klädstilar och så? Har ni hittat er stil? Är ni nöjda med den? Letar ni fortfarande? Är det OK med jeans och t-shirt? Framförallt: Spelar det ens någon roll?