Vill du ha en storasyster?

Den här veckan skriver vi på temat familj och som vi tidigare kommit fram till behöver ju faktiskt inte familj betyda blodsband. Man kan ju faktiskt betrakta en vän som en syster, en moster eller faster som en mamma eller en kompis mamma som sin egen mamma. Allt handlar om relationer och hur man känner för olika personer. Hos Tjejzonen kan man få en egen storasyster, en äldre tjej som man träffar för en fika på stan, går på bio och pratar med om allt möjligt. Tjejkraft har tagit ett snack med Caroline som jobbar ideellt på Tjejzonen som just storasyster.

Hur hittade du Tjejzonen?

Jag har alltid velat hjälpa andra och jobba med andra människor så jag sökte på nätet en dag och hittade Tjejzonen, mejlade dom och här är jag idag.

Varför kände du att du ville bli just storasyster?

– Jag kände att med min bakgrund ville jag hjälpa andra tjejer som kanske varit i liknande sits eller hjälpa till i förebyggande syfte så att de inte hamnar där.

Vad gör man egentligen med sin lillasyster när man ses?

– Som storasyster träffar man sin lillasyster 2 gånger i månaden. Det är nog olika för alla vad man hittar på tillsammans, men vi började med att träffas ute på stan för att prata, så att hon kunde berätta lite om sig själv, förklara varför hon sökt sig till Tjejzonen och vad hon vill ha hjälp med. Många som söker till Tjejzonen har inte nödvändigtvis något problem utan vill ha någon de kan prata med.  Idag har vi fått ett starkt band och det är mycket lättare att prata nu då hon är mer öppen och har tillit för mig. Vi fikar, spelar minigolf eller går på bio. Men viktigast är att alltid prata.

Hur kändes det allra första mötet med din lillasyster?

– Det är mycket känslor som flyger runt. Jag kände ett glädjepirr över att faktiskt få finnas där för någon och vara någons stöd, men samtidigt var jag också mycket orolig över att det jag hade att komma med kanske inte är skulle vara tillräckligt och att jag inte skulle kunna hjälpa henne. Jag är glad att jag gör det och att jag vågar för att det har lärt mig att alltid vara öppen för nya saker och inte låta bli att göra något för att man är rädd.

Tror du att du hade velat ha en storasyster när du var yngre?

– Absolut! Jag tror att om jag hade haft någon att prata med som yngre så hade jag sluppit bära på alla tunga saker själv, kunnat bolla mina tankar med någon och levt ett gladare och friare liv.

Skulle du vilja ha en storasyster som Caroline eller läsa lite mer om Tjejzonens verksamhet? Glid in på tjejzonen.com, eller maila info@tjejzonen.com