Vill du praktisera på Kicks i Göteborg?

//UPPDATERING: Alla platser är nu tillsatta för vårens praktik //

Är du mellan 18-27 år och är nyfiken på hur det är att jobba i butik? Vill du jobba med service och kundbemötande eller administration och support, med stöd av en alldeles egen mentor? Då kan du få chansen att praktisera på Kicks i Göteborg under våren 2017!

Våren 2017 startar andra omgången av den mentorledda praktiken på Kicks. Praktiken sker inom ramen för samarbetsprojektet S.H.A.R.E där Tjejzonen och Kicks tillsammans gör det möjligt för tjejer att praktisera i en Kicksbutik med stöd av en mentor. Mentorn arbetar på Kicks och är ett medmänskligt stöd som lyssnar och som du kan prata med under din praktikperiod.

Vem är du?

Vi söker dig som är tjej och mellan 18-27 år och bor i Göteborgsområdet. Du är nyfiken på hur det är att arbeta på ett kosmetikaföretag och tycker om att jobba med service och kundbemötande. Du har erfarenhet av någon form av psykisk ohälsa. Du behöver inte ha tidigare erfarenhet av att arbeta i butik utan är intresserad av att lära dig mer om kundservice och försäljning.

Vad får du?

Du får en rolig och utvecklande praktikperiod i en Kicksbutik i Göteborg. Du får arbetslivserfarenhet i en trygg miljö och en stöttande mentor och medmänniska som du kan prata med och som lyssnar på dig.
Praktikperioden anpassas individuellt men sker i regel under cirka 2-3 månader, 15-35 timmar i veckan. Praktiken är obetald och sker på vardagar under ordinarie arbetstid.

Var söker vi praktikanter?

Nu söker vi praktikanter som bor i Göteborgsområdet.

Så här anmäler du ditt intresse

För att anmäla ditt intresse för praktik så skickar du ett mejl till Anna Josephson, anna.josephson@tjejzonen.se, med ett personligt brev där du berättar vem du är, vad du gör och varför du vill praktisera på Kicks.

Vad är syftet med praktikprogrammet?

Kicks har tillsammans med Tjejzonen och organisationen Mind startat ett samarbete kring psykisk ohälsa bland unga kvinnor – S.H.A.R.E. Syftet med S.H.A.R.E är att sprida kunskap om psykisk ohälsa och stärka unga kvinnor. Praktikprogrammet är en del av detta samarbete där vi lyfter frågan om unga kvinnors hälsa på arbetsmarknaden. Mentorerna på Kicks utbildas av Tjejzonen inom ämnet psykisk ohälsa med fokus på bemötande och handleds dessutom kontinuerligt.

På Tjejzonen möter vi dagligen tjejer som mår dåligt på grund av utanförskap eller ångest och många upplever att det inte finns några som lyssnar på dem. Psykisk ohälsa som till exempel oro, prestationsångest och ensamhet har enligt Statistiska centralbyrån, SCB, ökat i Sverige de senaste 20 åren. Genom att kunna erbjuda unga kvinnor praktik med mentorstöd kan vi ge unga kvinnor en trygg väg in på arbetsmarknaden och en möjlighet att hitta en fungerande vardag.

Har du frågor?

Om du har frågor eller funderingar kring praktiken eller vårt samarbete med Kicks, tveka inte att höra av dig till Anna Josephson, projektledare på Tjejzonen, anna.josephson@tjejzonen.se

Läs mer om vårt samarbete med Kicks