Vill du sitta i Tjejzonens styrelse?

Vi söker tre nya styrelseledamöter till Tjejzonens styrelse. Som styrelseledamot är du förtroendevald och en del av föreningens ledning. Det innebär att du på ideell basis bidrar med din kompetens, tid, erfarenhet och engagemang med övriga i styrelsen.

Om Tjejzonen

Tjejzonen är en ideell förening och är Sveriges största stödorganisation för tjejer mellan 10–25 år. Vi finns till för de som behöver oss allra mest, vi lyssnar och vi hjälper. Vi fokuserar på att engagera oss och lyfta frågor som rör unga tjejers psykiska ohälsa.

Tjejzonen är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening där mångfald är i fokus. Vårt kansli finns i centrala Stockholm och har 14 anställda samt en ideellt arbetande styrelse. 

Vi erbjuder dig

Som ledamot i Tjejzonens styrelse deltar du i ett varierande och stimulerande styrelsearbete där ett av de främsta syftena är att väcka opinion kring tjejers psykiska hälsa. Tjejzonen är inne i en förändrings- och expansionsfas och målet med denna fas är att skapa långsiktiga och kortsiktiga strategier som får Tjejzonen att synas mer utåt som organisation, där du blir en nyckelperson för detta fortsatta viktiga arbete. 

Förutom att vi arbetar löpande med strategier, verksamhetsplaner och samarbeten är styrelsen huvudsyfte att stötta och finnas där för tjejerna som behöver Tjejzonen, föreningens medarbetare och volontärer. 

Vi söker dig

Vi söker tre nya styrelseledamöter som har möjligheten att avsätta cirka en kväll i månaden för styrelsemöten i Stockholm under verksamhetsåret. Du har ett intresse för jämställdhetsfrågor, lätt för att samarbeta och ett engagemang för psykisk ohälsa. 

Profil, styrelseledamot 1
Vi söker en styrelseledamot med tidigare erfarenhet av styrelsearbete, insamlingsarbete eller ideellt arbete. Du kanske är eller har varit verksam i en operativ roll eller som styrelseledamot i en annan ideell förening

Profil, styrelseledamot 2
Vi söker en styrelseledamot som kan inspirera andra via sina egna erfarenheter. Du är en person som påverkar och engagerar människor inom samma målgrupper som Tjejzonen riktar sig till, och tack vare dina yrkesmässiga kunskaper hjälper till att väcka intresse för Tjejzonens arbete

Profil, styrelseledamot 3
Vi söker en styrelseledamot som är specialist, gärna läkare, terapeut eller liknande, med bred förankring och brett nätverk, som har erfarenhet via utbildning och/eller yrkesmässiga inriktning. Du bidrar med en naturlig pondus som hjälper Tjejzonen i resan att bli kända och erkända

Tjejzonen välkomnar alla och värdesätter mångfald. Du tillhör ett prestigelöst team där taket är högt och där kulturen präglas på det gemensamma uppdraget. Du blir en viktig del av gruppen. Sök gärna och stor vikt kommer att läggas på dina personliga egenskaper.

Ansök

För att ansöka skickar du in ditt CV och personliga brev till valbered@tjejzonen.seSista ansökningsdagen är den 3 april 2020. Urval sker löpande så skicka in ditt CV och personliga brev så snart du kan.

Genom att skicka in din ansökan till oss så godkänner du att dina personuppgifter används av oss på Tjejzonen under rekryteringsprocessen. För att söka till styrelsen bör du ha fyllt 18 år.