Visst fan kan kvinnor vara roliga!

Det finns en väldigt märklig debatt om att ”kvinnor inte är roliga”- två saker ligger bakom denna tesen, vad jag förstår:

1. Det finns brist på kvinnliga komiker, inte bara i Sverige utan även i länder som USA och England, där många av våra humorserier kommer ifrån.
2. Det finns en hel del människor som tror att detta är något form utan kulturellt faktum. Och att detta ”faktum” har ett enormt värde.

SÅ- i samband med den amerikanska komikern Tina Feys 43 årsdag la sidan Flavorwite upp en lista på 43 citat från en av våra många favoritkomiker, där hon tar upp just det sorgliga faktum att många går runt och tror att kvinnor inte har humor:

“It is an impressively arrogant move to conclude that just because you don’t like something, it is empirically not good. I don’t like Chinese food, but I don’t write articles trying to prove it doesn’t exist.”

(”Det är imponerande arrogant att dra slutsatsen av att bara för att du inte gillar något så har det bevisats vara värdelöst. Jag gillar till exempel inte kinamat, men jag skriver inte heller artiklar där jag försöker hitta bevis för att det inte finns.”)

Men kolla in länken, här finns underbara citat om allt från hur det är att komma i puberteten, till photoshop och råd för hur det är att vara kvinna på en arbetsplats.

tjejkraft890802918221

Bild