Webb-tv for president!

Webb-tv är verkligen sjukt underskattat. Man behöver ju knappt en teve längre om man har en dator med internetuppkoppling. Det är också det optimala breaket när man sitter och pluggar, att titta på ett avsnitt av någon bra tv-serie på nätet. Här är några program jag brukar titta på just nu;

1. I Anneli handlar om 26 åriga Malmöbon Anneli som jobbar på fiket ”Majsans corner” tillsammans med den dryga och självcentrerade caféägaren Majsan. Anneli är en vanlig, men rätt osäker, tjej som saknar vänner, pojkvän och självförtroende. Inuti i henne bor en mer självsäker, tuffare och mer utmanande version av henne själv som hon kallar ”Liket”. Ibland tar ”Liket” över och kör sitt eget race. Då framstår Anneli som en helt vild och orädd tjej. (Kanske även lite smått galen, på ett väldigt pinsamt och roligt sätt). Jag ääääälskar den här serien och sörjer verkligen att den bara är i åtta delar. Jag hade kunnat se 100 avsnitt, minst. Serien går i svt på måndagar kl 22, men 7 av 8 avsnitt ligger nu uppe på Svtplay, redo att avnjutas. Titta på första avsnittet HÄR.

2. Rebecca & Fiona är en annan av mina favoritserier. Det är en dokumentärserie om musikproducenterna och dj-tjejerna Rebecca och Fiona. Jag tycker verkligen att de här tjejerna är hur coola som helst, de gör sin egen grej och står verkligen för att man kan vara cool, rolig, och framför allt leva det liv man själv vill leva, utan att behöva förändra sig själv och sitt utseende genom att banta eller köpa dyra märkeskläder. Tjejerna har också en blogg där man kan läsa om var de spelar skivor och lyssna på deras låtar. Se första avsnittet genom att trycka HÄR.

3. Ana Ginas Show görs av ingen mindre än bloggerskan Ana Gina herself. Programmet är väl, än så länge i alla fall, inte någon höjdare enligt mig. Men är man intresserad av bloggar, sociala medier och tycker att Ana Ginas karaktär Kadidja är underhållande ska man definitivt titta. Programmen är ca 20 minuter långa och i första avsnittet gästas Ana Gina av ingen mindre än bloggerskan Alexandra Nilsson, eller som hon kallas i folkmun – Kisse. Titta på första avsnittet HÄR.