What’s Up With The Phrase ‘Strong Is the New Skinny?’

Den HÄR artikeln handlar om något som vi på Tjejkraft skrivit om tidigare, men är viktigt att prata om oftare: att alla krav vi människor ställer på vår kropp egentligen bara ska handla om en sak: att må bra – inte bara i kroppen utan också i huvudet. 

Alla dessa krav. Stark är det nya smala är den nya snackisen. Jag hittade en bra artikel angående detta nya kroppsideal som på ett bra sätt belyser problematiken med alla sorters kroppsideal. Slutsatsen är enkel men tyvärr alltför ovanlig. Du är ditt bästa du när du tar hand om dig själv och uppskattar dig själv.
Det finns bekymmer med all sorts kroppshets- vare sig ideal. Problemet ligger i det faktum som alltid bortses ifrån nämligen att vi alla är olika. Din kropp och din hjärna är unika och det går inte- oavsett hur goda intentionerna är må vara- att få alla att passa in i samma form. Det är helt enkelt omöjligt. Du måste inse att du är du och ingen annan. Vi har olika förutsättningar och vi har i och med det olika behov. Det är alltså dumt att tro att det skulle finnas en formel som skulle funka för alla.

I slutändan så är det viktiga det här- gillar du dig själv eller gör du det inte? Fundera på det.Om du trivs med dig själv så tar du hand om dig själv och då mår du bra. Då är du redan så bra som du kan bli- inget kroppsideal i världen kan ändra på det. Kom ihåg att det är ofta vi själva som pressar oss till att passa in i olika ideal som inte är bra för oss så tänk igenom om du verkligen tar hand om dig själv på bästa sätt genom att gå på alla nya idealmål. Du kan säga ifrån och vara ditt bästa jag istället och vara precis så vacker som bara du kan vara! Ta hand om dig!