"Yo vivere/ Jag kommer att överleva."

Vi har fått in en underbar läsardikt till oss på redaktionen, den handlar om hur skört allt kan kännas och hur man samtidigt hämtar kraften att överleva. Så till alla starka, underbara och fina tjejer där ute- låt er inspireras av denna sorgliga, ärliga och peppande dikten:

Jag har varit där nere, jag har varit där nere, nere på botten, då jag inte orkade med livet längre, livet kändes inte värt att leva, det var ett mörker, jag hade inget att leva för. Jag levde med hårda ord, jag gick i livets hårda skola, jag ifrågasatte väldigt mycket om livet, jag tänkte hela tiden ”Varför händer det här just mig?”

Självklart har jag fortfarande dåliga, men det är lättare nu, för jag vågar och tro på att saker och ting kommer oroa sig, ett hopp finns ändå alltid i mig. Men det fanns stunder då jag avskydde livet, jag hatade det, det var en mardröm. Fast livet hade andra planer för mig, det var inte slut ännu. Och livskraften kom tillbaka till mig, jag lyckades hitta ljuset i livet igen, ljuset kom och tog tag i mig och sa: Kom ut ifrån mörkret, din resa har bara börjat, du kommer klara det här, du är starkare än vad du tror.”

”Yo vivere/ Jag kommer att överleva.”

tjejkraft2584843274329

Bild