Lediga jobb/praktikplatser – Tjejzonen

Lediga jobb/praktikplatser

Just nu finns inga lediga uppdrag.

Om Tjejzonen
Tjejzonen är Sveriges största stödorganisation för tjejer. Vi kämpar för tjejers rätt att bli lyssnade till och att den psykiska hälsan ska öka bland alla som definierar sig som tjejer mellan 10 och 25 år. Vi stöttar tjejer genom att erbjuda kostnadsfria virtuella eller fysiska möten med en volontär, som vi kallar Storasyster, som ger av sin tid och sitt engagemang för att lyssna och finnas där. Kontakten kan ske anonymt via den allmänna Chatten respektive Ätstörningschatten. Det finns även möjlighet att träffa en egen Storasyster live eller online vid upprepade tillfällen i upp till ett år.

Vi väcker också opinion som rör tjejers psykiska hälsa. Tjejzonen är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening.  Tjejzonens verksamhet är rikstäckande och vårt kansli finns i Hägersten, Stockholm. Vi har 14 anställda och en extern styrelse. 

Vårt erbjudande
Hos oss ingår du i ett kompetent och hängivet team som drivs av det gemensamma uppdraget att göra skillnad för de tjejer som vänder sig till Tjejzonen för stöd.

Vi tillämpar 6 månaders provanställning, är anslutna till kollektivavtal via Fremia och erbjuder både friskvårdsbidrag och friskvårdstimme. 

Mer om Tjejzonen
Tjejzonens arbete utgår ifrån FN:s deklaration om mänskliga rättigheter och särskilt kvinnors och barns rättigheter.

Tjejzonens vision är ett samhälle där den mänskliga rättigheten att bli lyssnad till respekteras. Vi har en orubblig tro på tjejers styrka och förmåga att hjälpa sig själva. Vi vet hur viktigt det är för den psykiska hälsan att känna sig sedd och bekräftad som människa.

Tjejzonen är en frizon utan anmälningsplikt där tjejer kostnadsfritt kan prata med en lyssnande medmänniska om stress, oro och annat som tynger dem. Vi är ett komplement till konventionell vård som till exempel elevhälsa, barn- och ungdomspsykiatrin och vuxenpsykiatrin och fyller därmed ett glapp i det offentliga skyddsnätet.

Våra värdeord Tillsammans, Kraft och Omtanke genomsyrar det vi gör och är kompassen i vårt dagliga arbete.