Hållbar hälsa med Yogobe – Tjejzonen

Hållbar hälsa med Yogobe

Tjejzonen och det digitala yogaföretaget Yogobe har inlett ett samarbete för att stödja unga tjejers hälsa. Samarbetet innebär att vi tillsammans vill ge redskap och sprida hållbar hälsa till en grupp där den psykiska ohälsan ökar mest.

Enligt en rapport från Socialstyrelsen (från 2017) är ökningen av psykisk ohälsa hos unga närmare 70 procent under en tioårsperiod. Den enskilt största gruppen är tjejer i åldern 18-24 år. Syftet med samarbetet är att dels ge konkreta redskap till unga tjejer för att minska den psykiska ohälsan och dels att höja kunskapen om psykisk ohälsa hos allmänheten.

– Samarbetet känns naturligt och väldigt roligt eftersom vi båda arbetar med att främja hälsa, såväl psykisk och fysisk, och båda gör det online. För oss innebär detta möjlighet att erbjuda våra volontärer yoga som en viktig hälsofrämjande insats och det är ett sätt att öka kännedomen om Tjejzonen, säger Eva Glückman, Tjejzonens generalsekreterare.

Yogobe verkar på flera fronter för en hållbar samhällsförändring. Med ett digitalt verktyg underlättar man regelbunden träning, yoga, meditation och vill bidra till ökat välmående – för både individ och samhälle.

– Vår vision är att sprida hållbar hälsa till fler och vi vill gärna stödja företag och organisationer som arbetar med just ungas hälsa, då vi sett att psykisk ohälsa kryper ner i åldrarna. Tjejzonen har precis som vi även gjort en satsning som vänder sig till nyanlända och därför kändes detta samarbete verkligen som en ”perfect match”. Målet är ett långsiktigt samarbete där vi tillsammans kan nå ut till fler unga och ge stöd i vardagen, säger Camilla Bengtsson, Operations Manager på Yogobe.

Som en del i samarbetet får Tjejzonens målgrupper ta del av specialerbjudanden från Yogobe. Yogobe sponsrar bland annat alla volontärarbetande Storasystrar hos Tjejzonen med gratis yoga och träning online.

Vill du testa Yogobe gratis utan bindningstid? Skapa ett konto på yogobe.com och ange kampanjkod TJEJZONEN så får du 30 dagar gratis träning. 

Artiklar om samarbetet

Mer om samarbetet på Yogobes hemsida

Pressmeddelande om samarbetet

Intervju med Tjejzonen på Yogobe’s blogg