Så hanterar vi dina personuppgifter – Tjejzonen

Så hanterar vi dina personuppgifter

När du lämnar dina personuppgifter till oss på Tjejzonen vill vi att du ska känna dig trygg med att uppgifterna används på ett säkert sätt och bara i syften som vi informerar om. Därför vill vi informera dig om hur vi behandlar dina personuppgifter, i enlighet med den nya Dataskyddsförordningen (GDPR) som gäller från och med den 25 maj 2018.

Vilka personuppgifter sparar Tjejzonen och varför?

När du är Storasyster, Lillasyster och har en egen Storasyster, medlem, givare eller prenumererar på vårt nyhetsbrev godkänner du att Tjejzonen sparar dina personuppgifter. Exempel på personuppgifter är namn, personnummer, telefonnummer, e-post, adress eller foton. Vi sparar samtliga personuppgifter i ett så kallat CRM-system vilket är ett digitalt verktyg för att lagra information.

Vi sparar olika typer av personuppgifter beroende på i vilket syfte du är i kontakt med Tjejzonen.

Är du Storasyster?
När du är Storasyster är du också medlem i Tjejzonen. Vi sparar ditt namn, personnummer, telefonnummer, e-post och adress samt annan information som kan vara relevant och meriterande för uppdraget, till exempel erfarenhet av psykisk ohälsa. När du avslutat ditt volontäruppdrag sparar vi dina personuppgifter i max två år från din senaste betalning. Vi sparar dina uppgifter för att vi ska kunna komma i kontakt med dig rörande ditt volontäruppdrag samt skicka relevanta tips och erbjudanden. Vi sparar ditt personnummer för att kunna göra ett utdrag ur polisens belastningsregister samt för att få möjlighet att söka viktiga bidrag till vår stödverksamhet där kravet ofta är att redovisa antalet volontärer och medlemmar.

Är du Lillasyster och har egen Storasyster?
För att kunna samordna träffar mellan dig och din Storasyster online eller live sparar vi din e-post, telefon, ort och ålder. Detta gör vi för att underlätta samordningen mellan er men också för att kunna föra viktig statistik kring hur många tjejer som söker stöd hos oss.

Är du medlem?
Som medlem i Tjejzonen sparar vi ditt namn, personnummer, telefonnummer, e-post och adress. Om du väljer att avsluta ditt medlemskap eller vid utebliven betalning av medlemsavgiften sparar vi dina personuppgifter i max två år från din senaste betalning. Vi sparar dina uppgifter för att vi ska kunna komma i kontakt med dig samt återkoppla till dig hur ditt medlemskap i Tjejzonen gör nytta. För att vi ska kunna söka viktiga bidrag till vår stödverksamhet behöver vi redovisa antalet volontärer och medlemmar i föreningen, därför sparar vi ditt personnummer.

Är du givare eller kund?
När du skänkt en gåva till oss, eller handlat i vår webshop, sparar vi ditt namn, adress och telefonnummer. Detta gör vi för att vi ska kunna komma i kontakt med dig om hur din gåva eller ditt köp gör nytta samt om det uppstår problem med betalningen eller din beställning och leverans.

Prenumererar du på vårt nyhetsbrev?
När du väljer att prenumerera på Tjejzonens nyhetsbrev godkänner du att Tjejzonen skickar e-post till dig via Mailchimp. Vi sparar endast ditt namn och e-post. Om du inte längre vill få våra utskick gör du det lättast genom att avprenumerera direkt i nyhetsbrevet. Då lagras din mejladress i en spärrlista på Mailchimp som förhindrar att vi skickar ut fler nyhetsbrev. Om du vill bli borttagen helt ur våra listor, kontakta oss via info@tjejzonen.se så tar vi bort dina uppgifter manuellt.

Kan jag bli borttagen eller ändra mina uppgifter?

Du kan när som helst be om att bli borttagen från vårt register eller ändra dina uppgifter genom att kontakta oss via info@tjejzonen.se. Att bli borttagen ur registret innebär att vi inte sparar någon information om dig och kan inte kontakta dig igen.

Lämnas mina uppgifter ut till någon annan?

Vi lämnar aldrig dina personuppgifter vidare till någon annan utanför Tjejzonen.

Har du frågor om vår hantering av personuppgifter?

Om du har några frågor är du alltid välkommen att kontakta oss på info@tjejzonen.se. Om du vill veta mer om Dataskyddsförordningen och dina rättigheter kan du läsa mer på Datainspektionens hemsida. Där kan du även anmäla om du anser att vi behandlat dina personuppgifter på ett felaktigt sätt.