Till minne av Maria Munkesjö – Tjejzonen

Tack Maria!

Pionjär eldsjäl och en av pelarna på Tjejzonen sedan år 2006. Under många år ansvarig för Tjejzonens stöd- och utbildningsverksamhet. Varm, lyssnande och alltid med Lillasystrarna i fokus. Så minns vi dig, Maria Munkesjö.

Det är med stor sorg som vi på Tjejzonen behöver vänja oss vid att du, Maria, inte är med oss längre. I början av maj avled du i cancer efter en längre tids kamp mot sjukdomen. Som du fattas oss! Våra tankar är med din familj och framförallt med dina två barn.

Med din långa erfarenhet av psykoterapi, särskilt musikterapi som låg dig extra varmt om hjärtat, bidrog du med erfarenhet, kvalitet och kreativitet på Tjejzonen. Du välkomnade nya idéer och var inte rädd för att testa.

Till exempel var du en av dem på Tjejzonen som år 2007, innan någon annan tjejjour gjorde detsamma, beslutade dig för att agera på förslaget från en volontär: att erbjuda stöd på nätet via chatt. Då, något helt nytänkande och innovativt. Idag är Tjejzonen en av Sveriges största nätbaserade stödverksamheter för tjejer mellan 10 och 25 år.

Maria, du kommer alltid att vara en självklar del av Tjejzonen. Ditt bidrag till utvecklingen av Tjejzonens metod för medmänskligt lyssnande, går inte att överskatta. Din förankring i den senaste forskningen kring psykisk hälsa och din egen långa erfarenhet av stödsamtal var guld värt för oss. Och det var där, i närvaron i viktiga samtal, som din unika magi och tilltro till människors potential verkligen lyste igenom.

För dig var det viktigt att värna om gemenskap, samarbete och att dela med dig av kunskap för tjejernas bästa. Under din tid på Tjejzonen utbildade du många andra jour- och stödverksamheter i Tjejzonens metod, Storasystermetoden. Du blev med tiden någon som många vände sig till för råd och vägledning.

Med glimten i ögat och alltid nära till lek och skratt, så minns vi dig. Tack Maria, för allt du var och allt som du bidrog med på Tjejzonen!

/Kollegor, tidigare kollegor och styrelsen