Debatt i Aftonbladet: Vi måste få finnas till för dem som mår dåligt

Idag skriver vi tillsammans med 35 andra tjej- trans- och ungdomsorganisationer om hur bristande och kortsiktig finansiering av ideella stödverksamheter drabbar våldsutsatta unga i behov av stöd.

Efter #metoo är behovet av stöd större än någonsin och vi har outtröttligt tagit emot och lyssnat på berättelser när ingen annan gjort det.

Vårt arbete bygger nästan uteslutande på ideella krafter men vi behöver även ekonomiska resurser för att driva, administrera och utveckla vår verksamhet.

Men i stället för att underlätta för vårt viktiga arbete tvingas vi söka tillfälliga och kortsiktiga bidrag för verksamheten. Det innebär att våldsutsatta tjejer och andra i behov av stöd blir lidande.

Nu är det hög tid att politiker tar ansvar och satsar på att stärka det förebyggande arbetet mot våld och psykisk ohälsa!

Läs hela debattartikeln på Aftonbladets hemsida

Stöd Tjejzonen

Vi är beroende av frivilliga bidrag för att kunna driva vår stödverksamhet för tjejer som lider av psykisk ohälsa och våldsutsatthet. Du kan enkelt stötta oss genom att swisha valfri gåva till nummer 123 90 02 072 eller bli medlem