Föreläsning 11/10: Allt du behöver veta om orosanmälan och brott

Undrar du hur en förundersökning går till eller skulle du vilja veta mer om vad en behöver tänka på om en funderar på att anmäla ett brott? Advokat Tove Sander föreläser onsdagen den 11 oktober för dig om är Storasyster eller medlem i Tjejzonen.

Under kvällen kommer Tove att hålla en allmän föreläsning om hur en förundersökning går till, vad man behöver tänka på om man funderar på att anmäla ett brott och vad som krävs för att en anmälan ska leda till åtal och rättegång. Hon kommer även att ge praktiska tips som du som volontär kan ha användning av i ditt volontärarbete samt gå igenom vad det finns för sekretesslagar om en anmälan görs.

Tove Sander är advokat och arbetar på advokatbyrå Barbro Sjöqvist AB. Hon företräder barn, ungdomar och vuxna som utsatts för sexuella övergrepp eller våld i en nära relation. En nära relation kan vara till exempel en partner, en före detta partner, en förälder eller ett syskon. Hon arbetar med att företräda brottsoffer men också med svåra vårdnadstvister.

När: Onsdagen den 11 oktober klockan 18.00-20.30

Var: Tjejzonens kontor, Jakobsdalsvägen 9, Hägersten, tre trappor utan hiss.

Så här anmäler du dig

Anmäl dig till elin.eljaouhari@tjejzonen.se senast den 4 oktober. Begränsat antal platser.

Det finns även möjlighet att delta via Skype för dig som inte bor i Stockholm, kontakta Elin på elin.eljaouhari@tjejzonen.se så hjälper hon dig med mer information.

Obs! Anmälan är bindande och vi förväntar oss att du meddelar oss senast tre dagar före föreläsningen om du skulle få förhinder och inte kan komma. Vi lägger ner mycket tid på att arrangera dessa föreläsningar och räknar med din närvaro om du har anmält dig.

Är du inte medlem eller Storasyster men vill gå på föreläsningen?

För att gå på föreläsningar via oss behöver du vara medlem i Tjejzonen. Det gör du enkelt genom att bli medlem här

Varmt välkommen önskar vi på Tjejzonen!