Hej Storasyster – Ellinor Thörngren

Ellinor, du har varit volontär på Tjejzonen i hela tio år nu. Vad har varit det bästa under den här tiden?
– Det är den gemenskap jag känner med alla volontärer och samordnare. Alla ställer upp för varandra. Vi peppar och stöttar varandra i vårt arbete och det är fint att vara en del av den sammanhållningen. Sen är det fantastiskt fint att få ta del av Lillasystrars berättelser och få den äran av att vara den som lyssnar. Jag känner mig priviligierad som får en chans att vara ett stöd.

Varför har du stannat så länge?
– Jag har alltid, under alla mina år, fått ett sådant otroligt fint stöd på Tjejzonen. Jag har fantastiska människor som ger mig feedback till att utvecklas som lyssnare men också pepp och energi i mitt fortsatta arbete. Tjejzonen ger mig glädje trots att vi arbetar med ämnen såsom psykisk ohälsa och utsatthet.

Vad önskar du att andra visste om Tjejzonen?
– Alla volontärer och samordnare här är fantastiskt varma och empatiska personer. Jag önskar att fler får veta det och att fler kan ta del av den värmen – så att fler vågar söka stöd eller vill bli volontärer.

Vad önskar du att andra visste mer om angående volontäruppdrag på Tjejzonen?
– Du behöver inte vara expert eller kunna en massa saker för att bli volontär. Det är fullkomligt tillräckligt att kunna lyssna. Var inte rädd att det tar tid eller energi för det kommer ge dig mer energi än vad det kräver och du kommer utvecklas i dig själv!

Vad vill du säga till någon som funderar på att bli volontär på Tjejzonen?
– Våga! Du är värdefull och behövs. Du är inte ensam utan vi är ett stort gäng som gör det här tillsammans. Vi stöttar och peppar varandra i det svåra och vi gläds också tillsammans! Som volontär på Tjejzonen får vi otroligt mycket tillbaka och även många fina vänner på köpet.

Vad gör du nu?
– Jag studerar till socionom för att fortsätta arbeta inom socialt arbete och bredda mina kunskaper.

Hur är det att vara mentor till andra volontärer?
– Det är fantastiskt att vara mentor och få möjlighet att stötta och peppa volontärer i deras fortsatta utveckling som empatiska lyssnare <3