Mina vita fräknar

Linda har skrivit ett inlägg som fick i alla fall mig att tänka över mina komplex. Var kommer de ifrån och är det verkligen illa? Man kan ju faktiskt vara stolt istället för att må dåligt

Jag har i alla år haft ”vita pormaskar”, så kallade milier på kindbenen, nära ögonen. Det är alltså talgkulor som inte har något utgångshål och därför ser det ut som vita pluppar.
Själv tycker jag om dem, det är mina vita fräknar som livar upp bland de normalfärgare fräknarna.

Men det är väl bara jag som tycker om dem för varje gång jag går på en ansiktsbehandling eller bli sminkad av något Make Up Store-proffs så får jag kommentarer i stil med ”Oj, du har milier. Det går att bränna bort dem, vet du.”

För det går typ inte att bara klämma bort dem, de kommer tillbaka eller så blir de röda och infekterade. Men bränna bort dem, det vill de att jag gör. Mina fina vita fräknar. De gör väl ingen skada? De är ju jättesmå, de blir aldrig röda och svullna som vanliga finnar och de syns faktiskt inte så väldans mycket om man inte får för sig att leka arga leken med min hy.

Och så kan jag undra om det är sånt här som gör att komplex tar fästen hos folk. Att hela tiden få höra vad andra tycker att man ska ändra på, trots att man själv är nöjd med det. Att de har mage..!

Nej, ingen nål eller laser i närheten av mina milier. Det viktigaste är att jag tycker att de är fina, sedan får resten av världen lära sig att leva med det.

Bild