Seminarium om ätstörningar i Linköping 4 december

Lyssna och du får veta mer! Det är temat på vårt kostnadsfria seminarium den 4 december i Linköping som handlar om hur vuxna kan bli bättre på att bemöta tjejer med ätstörningar och psykisk ohälsa. Här kan du läsa mer om seminariet och hur du anmäler dig!

Tillsammans med Ostgota Care bjuder vi in till ett seminarium på Linköpings slotts- och domkyrkomuseum med fokus på att möta och lyssna på tjejer och unga kvinnor med ätstörningar.

Eftermiddagen kommer att delas upp i två delar. Under första delen föreläser vi om ätstörningar, kraften i att lyssna, stöd på nätet och återhämtning. Vi kommer även prata om lågaffektivt bemötande och så kallad Acceptance and Commitment Therapy (ACT), om hur vi kan bemöta och arbeta med acceptans och självmedkänsla om sig själv och om andra.

Andra delen blir ett dialogtorg, där fokus ligger på att samtala med varandra med tema normer och normkritik. Träffa en psykiatrihund och höra hur du kan använda detta i möten. Novahuset är på plats och berättar om sin verksamhet.

För vem?

Seminariet riktar sig främst till dig som möter unga i ditt arbete. Till dig som arbetar inom elevhälsan, ätstörningsvården, mödravårdcentral, barnavårdscentral och ungdomsmottagning.

När?

Måndagen den 4 dec klockan 13.00-16.00, inklusive fika.

Var?

Linköpings slotts- & domkyrkomuseum, Karl Dahlgrensgatan 13, 582 28 Linköping

Medverkande

Karolina Palmberg och Jenny Lindström – Ätstörningszonen, Tjejzonen
Agneta Björck – Ostgota Care
Linda Nordhammer Landelius och Yatsy, Vårdhund – Ostgota Care
Paulina Bengtsson och Emelie Klaar – Novahuset

Så här anmäler du dig

Anmäl dig till utbildning@tjejzonen.se (ange ditt namn och eventuella allergier).
Sista anmälningsdag är 29 november 2017. Avbokning görs senast 30 november.

Seminariet är gratis men platserna är begränsade, så debitering på 500 kronor görs om du inte dyker upp på seminarietillfället och inte har avbokat din plats.

Varmt välkommen!