Tankar om prestation

Det finns alltid något vi känner att vi inte kan göra, men oavsett om det handlar om att komma in på den där utbildningen, skaffa det där körkortet, baka den där tårtan eller prata med den där människan så handlar det om att våga och vara stolt över sig sjäv. Linda har skrivit en text om hennes tävling- och om hur det är att inte behöva ha en motståndare:

Jag är en av tusen tjejer. Runt om mig ser jag rosa tröjor och gungande hästsvansar. Ljudet av ansträngda flåsningar och släpande löparskor. En kollektiv kraft som för oss framåt.
Jag sprang ett lopp på 5 km häromdagen. Sprang det. Alltså, inte gick det, inte powerwalkade det, utan sprang det. På 38 minuter!

Vet ni hur fantastiskt det kändes? Jag vet inte om 38 minuter är en bra tid, jag bryr mig inte ens. Men för mig som nästan aldrig sprungit förut var det en prestation bara att komma i mål! Och det är nog det som är knepet bakom att bli lycklig med sina prestationer – att inte ha för höga eller orealistiska krav. Att inte ta allting på för stort allvar. Och att inte jämföra sig själv med alla andra.

Det är lättare sagt än gjort, men det är definitivt värt att arbeta med.