Utbilda dig om barn och unga i asylprocess

Fler och fler unga tjejer med erfarenhet av migration och flykt söker sig till Tjejzonen. Det ställer krav på att vi som möter tjejerna har kompetens att bemöta dem på bästa sätt. Vill du lära dig mer om asyl och hur migrationsprocessen kan påverka unga människor?

Då som är Storasyster eller medlem i Tjejzonen är varmt välkommen till Tjejzonens föreläsning den 7 november då psykologen Minna Forsell föreläser för oss om olika perspektiv på migration, vilka frågor som aktualiseras hos individen som migrerar, vilken sorts stress som uppstår och hur den drabbar den människa som står i väntan på asyl. Hon kommer även att berätta om hur det är att jobba med migration och asylsökande personer och vilka utmaningar det innebär.

Vi kommer även få lära oss mer om empatitrötthet, betydelsen av gränser och hur det kan vara att möta människor som är i en mycket svårare situation än en själv.

Minna Forsell är legitimerad psykolog med inriktning mot existentiell psykologi samt transkulturell psykologi. Hon har särskilt intresserat sig för exilfrågan och har flerårig erfarenhet av att arbeta med asylsökande och nyanlända.

När: Tisdagen den 7 november klockan 18.00-20.30

Var: Konferensavdelningen på Hotel Birger Jarl, Tulegatan 8 i Stockholm.

Så här anmäler du dig

Anmäl dig till elin.eljaouhari@tjejzonen.se senast den 5 november. Begränsat antal platser.

Det finns även möjlighet att delta via Skype för dig som inte bor i Stockholm, kontakta Elin på elin.eljaouhari@tjejzonen.se så hjälper hon dig med mer information.

Obs! Anmälan är bindande och vi förväntar oss att du meddelar oss senast tre dagar före föreläsningen om du skulle få förhinder och inte kan komma. Vi lägger ner mycket tid på att arrangera dessa föreläsningar och räknar med din närvaro om du har anmält dig.