Erika Steorn, generalsekreterare på Tjejzonen

I måndags tillträdde Erika Steorn som ny generalsekreterare på Tjejzonen, Sveriges största stödorganisation för tjejer. Erika har mångårig ledarerfarenhet från olika delar av offentlig sektor, bland annat som skolchef och inom utbildning för rektorer. Nyligen utsågs hon till ordförande i IC Sverige som är en del av Fryshusets verksamhet och ser nu fram emot att vara en del av Tjejzonens viktiga arbete.

Erika Steorn är en erfaren ledare med bakgrund inom offentlig sektor, nu senast från olika roller inom ledarskaps- och organisationsutveckling och dessförinnan som skolchef och verksamhetschef för barn- och ungdomsförvaltningen. Hon har en stark drivkraft att göra skillnad för unga tjejer.

– Tjejzonen är en organisation med starka värderingar, ett medvetet arbete kring psykisk ohälsa och en orubbad tro på lyssnandet. Jag är oerhört stolt över att få axla uppdraget att leda en organisation som har 26 års erfarenhet av att lyssna på unga tjejer, säger Erika Steorn.

Tjejzonen är Sveriges största stödorganisation för tjejer. Varje år stöttas tusentals unga tjejer genom utbildade volontärer som bemannar stödchatten, ätstörningschatten och vårt ettåriga relationsstöd. Varje kväll, året om står många tjejer i kö för att få stöd och chatta med Tjejzonen, och vi kan tyvärr inte ta emot alla. Vilket visar på det stora behovet för det vi gör.

– Med sitt stora engagemang för barn och ungdomar och sin gedigna ledarbakgrund tror vi att Erika Steorn är helt rätt person för att ta Tjejzonen in i nästa fas så att vi kan hjälpa ännu fler unga tjejer. Hennes breda erfarenhet inom organisation, ledarskap och skolfrågor kommer vi ha stor nytta av, säger Hanna Eidem, styrelseordförande för Tjejzonen

Tidigare generalsekreterare Eva Glückman väljer att gå vidare efter fyra år på Tjejzonen. Under Evas ledning har Tjejzonen tagit stora kliv i sin professionaliseringsresa och hon har på ett framgångsrikt sätt satt nya interna och externa förutsättningar för att Tjejzonen ska kunna fortsätta sin utvecklingsresa i syfte att hjälpa allt fler stödsökande.

 

Om Tjejzonen

Tjejzonen har i över 25 år kämpat för alla tjejers rätt att bli lyssnade på och att den psykiska ohälsan och utsattheten ska minska bland alla som definierar sig som tjej mellan 10 och 25 år. Tjejzonen erbjuder en frizon där unga tjejerna helt fritt kan prata med en lyssnande medmänniska, anonymt och kostnadsfritt. Varje kväll, året runt, lyssnar vi på och stöttar tjejer som behöver någon som lyssnar.