Ätstörningschatten

Sveriges största stödorganisation för tjejer av tjejer.
Sveriges största stödorganisation för tjejer av tjejer.
Ätstörningschatten är en del av Tjejzonen som har fokus på tjejers mående och utmaningar kopplat till mat, vikt, kropp, träning, ideal och kontrollbehov. Genom både personligt mejlstöd och chatt kan vi tillsammans skapa motivation till att förändra sin situation.

Vem sitter i chatten?

I Ätstörningschatten sitter specialutbildade volontärer. Hon har fått en grundutbildning av Tjejzonen, men är varken expert eller psykolog. Ibland har hon egna erfarenheter av att leva med en ätstörning. Hon är en vanlig tjej som är några år äldre än dig och tycker att det är viktigt att vara en bra medmänniska. Du behöver inte ha en diagnos eller se ut på ett visst sätt för att chatta – din vikt spelar ingen roll. Du är lika välkommen oavsett om du går i behandling eller inte. Du som har tillfrisknat från en ätstörning är också välkommen. Är du ny i Sverige kan du få stöd på engelska.

Mejlstöd

Ätstörningszonen erbjuder även ett mejlstöd till dig som är anhörig, närstående eller på annat sätt kommer i kontakt med en tjej som lider av ätstörningsrelaterad problematik. Här kan du få råd och stöd samt tips och förslag på ytterligare hjälpinstanser. Vår stödansvarige Ida Olihl svarar på dina frågor och du når henne på atstorningszonen@tjejzonen.se.

Undrar du om du har ätstörningar?

Ätstörningar påverkar hur man tänker och känner i förhållande till mat, ätande och sin egen kropp. När vi ändrar hur vi äter kan vi få symptom som ångest, nedstämdhet, depression, tvångstankar, en känsla av kontroll eller kontrollförlust. Om de tankarna styr ditt liv och påverkar ditt mående och dina relationer kan det vara fråga om en ätstörning. För att få en uppfattning ifall du ligger i riskzonen för att ha en ätstörning kan du göra självtestet SCOFF. Hör av dig till oss om du gjort testet och misstänker att du har en ätstörning.

Till självtestet