Allmänna chatten

Sveriges största stödorganisation för tjejer av tjejer.
Sveriges största stödorganisation för tjejer av tjejer.
Öppet hela veckan, måndag-söndag klockan 20.00–22.00.
Är du mellan 10 och 25 år och identifierar dig som tjej? I allmänna chatten får du prata med en tjej som lyssnar. Hon är volontär på Tjejzonen och arbetar ideellt, utan lön, för att hon vill finnas där för just dig.
Din stödkontakt har fått en grundutbildning av Tjejzonen, men är varken expert eller psykolog. Hon är en vanlig tjej som är några år äldre än dig och tycker att det är viktigt att vara en bra medmänniska.

Hur fungerar det?

Varje kväll tar sex tjejer emot samtal i chatten. Vem du hamnar hos sker slumpmässigt och det är olika tjejer som sitter i chatten varje kväll. Du får chatta precis så mycket och ofta du vill.

Genom att klicka på knappen ”Starta chatt” här uppe till höger ställs du i kö för att chatta. Vi tar emot samtalen i tur och ordning efter köplats.

Vi har tystnadslöfte

I chatten är det du som bestämmer vad du vill prata om. Chatten är helt anonym och tjejen du pratar med har avgett ett tystnadslöfte. Det innebär att allt du säger kommer att stanna hos oss på Tjejzonen. Vi kommer inte att berätta det vidare.

När du som stödsökande chattar i den Allmänna Chatten eller Ätstörningschatten sparar vi viss teknisk information. Du är fortfarande anonym och det går inte att spåra din IP-adress. Vi vill prioritera dig som är i behov av det stöd som Tjejzonen kan erbjuda i chatten och kan därför stänga av den som använder chatten på ett olämpligt sätt, till exempel genom att vara hotfull eller komma med sexuella anspelningar.

Skadefri zon

Chatten är en skadefri zon. Det betyder att du inte får skada dig själv samtidigt som du chattar. Med självskada menar vi i det här fallet allt som orsakar fysisk smärta och alla typer av berusning. Den här regeln har vi för att vi bryr oss om dig och tjejen som du chattar med.

Chattens öppettider

Dagar: måndag, tisdag, onsdag, torsdag, fredag, lördag och söndag
Tid: klockan 20.00-22.00

Du kan chatta fram till 22.00 men du kan inte komma in i kön efter 21.45.

Allmänna chatten

Här får du prata om det som känns viktigt för dig och du kan ställa precis vilka frågor du vill. Du kan dela med dig av dina problem, känslor och funderingar. Allt är anonymt.

Att ta kontakt med någon för att prata kan kännas som ett stort steg att ta. Här får du prata med en Storasyster som förstår det och låter dig ta det i din takt. Du bestämmer själv vad du vill prata om – inget är för stort eller smått!

Du får chatta precis så mycket och ofta du vill. Du behöver inte lämna några uppgifter om dig själv.

Öppettider:
Öppet hela veckan, måndag-söndag klockan 20.00–22.00.

VILLKOR

När du klickar på knappen chatta godkänner du att vi sparar chattloggar i utvecklings- utbildnings- och forskningssyfte. Du förblir alltid anonym.

Fler sätt att få stöd