Vem får jag prata med i chatten?

Sveriges största stödorganisation för tjejer av tjejer.
Sveriges största stödorganisation för tjejer av tjejer.
Här kan du lära känna några av våra volontärer och få reda på hur det funkar att få stöd på Tjejzonen.

Hej Frida!

Hur kan jag få stöd av dig?
Jag finns här för att lyssna på dig, när livet känns svårt och komplicerat eller när du bara är sjukt glad för något som hänt. Att ha någon att dela sin känslor och tankar med gör att det där svåra känns lite lättare att bära. Eftersom man får vara anonym kan det också kännas lättare att berätta om saker som är svåra att prata om med till exempel dina föräldrar eller kompisar.

Hej Jannica!

Vad kan jag prata med dig om?
Du kan prata om precis det du vill prata om! Du kanske vill bolla något som hänt mellan dig och en kompis, om något som du känner dig nervös eller pirrig inför eller något som du gått och tänkt på länge men inte vågat prata med någon annan om.

Hej Showit!

Jag vill inte att någon ska tycka att jag är misslyckad och behöver ”räddas”…
Vi är inte här för att leda in dig till ”ett bättre liv”, försöka ”rädda” dig på något sätt. Vi pratar inte om något du inte vill prata om, vi göra inget du inte vill göra. Detta handlar om dig och inte oss. Vi lyssnar och stöttar, på dina villkor. Jag skulle även säga, att av erfarenhet så vet jag att saker och ting blir lättare när man får sätta ord på känslor. Vad det än är. Och ibland kan det vara lättare att prata med någon utomstående.

Hej Jenny!

Allt känns så hopplöst just nu, så varför skulle det hjälpa att prata med dig?
När jag var yngre hade jag det själv väldigt tufft i perioder. Ibland kändes det som det aldrig skulle bli bättre. Men för mig har det betytt allt att i de mörkaste perioderna ha haft människor omkring mig som lyssnat och stöttat mig igenom det som varit jobbigt. Det har hjälpt mig otroligt mycket. Bara att få sätta ord på hur en känner och kanske få lite andra perspektiv av mig kan göra att det känns lite lättare.

Hej Julia!

Hur ofta kan jag chatta med er?
Du får chatta hur ofta du vill och känner för. Chatterna är till för dig och så fort du känner att du behöver prata med någon av oss så är det bara att logga in! Du kan logga in på Chatten eller Ätstörningschatten när som helst under våra öppettider.

Hej Pernilla!

Får jag prata med samma stödtjej i Allmänna Chatten och Ätstörningschatten?
Våra stödtjej chattar på olika tider vecka till vecka utifrån ett schema. Det innebär att du kanske inte kommer prata med samma stöd varje gång. Om du skulle vilja ha ett eget långtidsstöd så kan du antingen få ett långtidsstöd live (ni träffas fysiskt) eller långtidsstöd online (ni träffas via Skype, antingen chatt eller videosamtal).

Hej Lisa!

Om jag berättar om allt som oroar mig, då kanske ni som lyssnar tycker att jag är löjlig?
Aldrig! Att känna oro är absolut inget löjligt. Många känner oro över ganska mycket i livet, både små och stora saker. Och det finns både fördelar och nackdelar med att oroa sig. Vi tar alltid det du berättar på allvar och kanske tillsammans kan hitta nya sätt att förhålla sig till oron.

Vill du ha någon som lyssnar när det känns jobbigt?