Amanda Oxell blir chef för samhällsförändring och samverkan hos Tjejzonen

 

Tjejzonen rekryterar Amanda Oxell till den nya rollen som chef för samhällsförändring och samverkan. Amanda är en internationellt prisad strateg och opinionsbildare profilerad inom positiv samhällsförändring. 

Tjejzonen har genom våra chattstöd och volontärer jobbat för att öka flickors och tjejers psykiska hälsa i 26 år och vi vet att när tjejer blir lyssnade på, gör det stor skillnad. Jag är så glad att få välkomna Amanda till Tjejzonen, hon har en unik förmåga att få de mest osannolika målbilder att bli verklighet och jag ser ingen bättre lämpad att leda vårt arbete med samhällsförändring och samverkan. Genom rekryteringen av Amanda möjliggör vi för att skapa ytterligare värde för våra partnerorganisationer och i våra företagssamarbeten, säger Erika Steorn, generalsekreterare på Tjejzonen.  

Amanda Oxell kommer senast från PR- och kommunikationsbyrån Narva Communications och har på olika sätt arbetat med att driva positiv samhällsförändring under hela sitt yrkesliv. Amanda är bland annat initiativtagare till Annonsrådet, en rörelse som använde algoritmer för att minska spridningen av könsdiskriminerande och sexistiskt innehåll i sociala medier. Hon har också tagit fram och samlat reklambranschen kring Checklistan för jämställd reklam och marknadskommunikation och inför nationella valet intervjuade Amanda partiledarna om jämställdhetspolitik i podden ”Varför ska vi rösta på er?”. För sitt  engagemang har Amanda prisats mångfaldigt och bland annat utsetts till en av Veckans Affärers supertalanger, av den internationella branschorganisationen PRovoke listats som en av de 20 mest kreativa PR-strategerna i EMEA och flertalet gånger listats som Årets superkommunikatör.

Nu blir Amandas fokus framåt att leda arbetet med samhällsförändring hos Tjejzonen, genom att tillsammans med organisationen strategiskt driva frågor som  verkar för att förbättra tjejers psykiska hälsa. Amanda kommer även att ansvara för samverkan med politik, övriga civilsamhället och näringslivet genom företagssamarbeten och partnerskapsmodeller.

De som känner till mig förstår att det här är ett uppdrag som inte gick att tacka nej till och jag är så tacksam över förtroendet från generalsekreterare Erika Steorn och mina nya kollegor på Tjejzonen. Jag ser fram emot att samverka tätt och långsiktigt med politik, civilsamhälle och näringslivet, där social hållbarhet i allt högre utsträckning behöver bli en integrerad del av affären. I det kan vi på Tjejzonen spela en viktig roll genom att på strategiska och kreativa sätt driva positiv samhällsförändring inom ramen för ett företagssamarbete eller ett partnerskap.


Amanda Oxell är på plats på Tjejzonen sedan den 19 september.